Er klare med Intel-SSD

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det ble i fjor høst kjent at Kingston skulle selge SSD-enheter fra Intel. Nå er disse endelig klare for markedet. Rent formelt er det Kingston Digital, et datterselskap av det mer kjente Kingston Technology Company, som står for disse enhetene.

SSD-enhetene fra Kingston Digital har fått navnet SSDnow. I første omgang er det to ulike enheter på 2,5-tommersformatet som lanseres. Dette er E-serien og M-serien. E-serien er utviklet for servermiljøer mens M-serien er beregnet på bærbare datamaskiner der man vil ha god ytelse.

E-serien kan by på 250 MB/s ved lesing og 170 MB/s ved skriving. M-serien har den samme for lesing men er nede på 70 MB/s ved skriving. Kapasitetsmessig ligger de på 32 GB for E-serien og 80 GB for M-serien.

Videre noterer vi oss et effektforbruk på E-serien på 2,4 Watt under last og 0,06 Watt i hvile. M-serien skal være nede på 0,15 Watt under bruk og de samme 0,06 Watt under hvile. Når det gjelder I/O-operasjoner per sekund er det for E-serien oppgitt 35000 ved 4 Kbit tilfeldig lesing og 3300 ved tilfeldig skriving på 4 Kbit. M-serien har ikke fått oppgitt antall I/O-operasjoner, men i vår test av Intel X25-M fikk vi 3382 ved 2 Kbit, 33 prosent skriving, 67 prosent lesing og 100 prosent tilfeldig.

(Kilde: Kingston)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen