Er Kaon helt kanon?

Kaon Media som produserer både Get-boxer og Canal Digital-mottakere. Nå vil det koreanske firmaet også selge bakkenettmottakere under sitt eget navn. Derfor etablerer de et norsk brohode hos MediaTron i Stadsbygd.

- Vi har samarbeidet med Kaon gjennom lengre tid. I begynnelsen av juli vil vi stå klare med en bakkenettmottaker og to nye bakkenett-TV-er, forteller Trond Skjemstad hos MediaTron til Teknofil.

Velutstyrt mottaker
Bakkenettmottakeren Kaon KTF-S660HDCO er nå inne til godkjenning hos RiksTV. Skjemstad håper at den vil være klar i løpet av et par uker. Kaon-mottakeren er en blanksvart, solid boks med display i fronten som viser aktuell kanal. - Det er spesielt praktisk når du lytter til radio via bakkenettet, sier Trond Skjemstad.

Mottakeren er velutstyrt med 2 Scart-kontakter, HDMI og komponent, samt optisk digital lyd. Fordi alle bildekontaktene er aktive, kan flere skjermer tilkobles samtidig.

Allsidig fjernkontroll
Kaon KTF-S660 følges av en god fjernkontroll som styrer mottakerboksen og som kan programmeres til å slå TV-en av og på, justere volumet, mute og bytte AV-kilde. Dermed kan du legge vekk TV-fjernkontrollen.

Smart EPG
Programguiden har matrisevisning. Det betyr at den lister opp kanalene til venstre på skjermen med alle programmer side om side under en tidslinje. Guiden viser 7 dager om gangen. Dermed får du full oversikt over hva som sendes samtidig.

Kanonbra fra Kaon!
Denne funksjonaliteten mangler basismottakerne fra Grundig og Sagem. De kan verken styre TV-en eller vise alle kanaler side om side. 
- Vi har satt listeprisen til 1790 kroner, men så er da også Kaon-mottakeren både raskere i bruk og har flere funksjoner enn konkurrentene, hevder Trond Skjemstad. Dessverre mangler den MHP - funksjonen som formidler digital tekst-TV fra NRK.

32- og 42-tommers bakkenett-TV
Kaons nye TV-apparater er også inne til godkjenning hos RiksTV. Kaons TV-er er to stilrene HD-klare LCD-TV-er med 32- og 42-tommers skjermpanel fra Samsung og innebygd Mpeg-4 bakkenettmottaker. Dermed har Mediatron også en løsning for de som vil slippe ekstern digitalboks med kabler.

Kaon med sine HD-klare skjermer er et nytt TV-merke på det norske marked. 


Veletablert importør
Mediatron i Stadsbygd har vært agent for Finlux og Force siden 1998, og importerer Funke digitalantenner. Funke-antennene har integrerte forsterkere og støyfilter i alle antenner. Nå blir de altså også hovedimportør for Kaon i Norge.

Før det norske bakkenettet åpnet, sendte Norges Televisjon og RiksTV  mottakerspesifikasjoner  til 60 produsenter, men få har vist seg interessert i det vesle norske markedet. Etter at det ble oppdaget feil på Thomson- og Triax-mottakerne, ble de trukket tilbake. Dermed gjenstår bare Sagem og Grundig - før Kaon nå snart er klar.  
Vi gleder oss til å få flere bakkenettmottakere å velge blant. 

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen