Er gratis spam-filtre nytteløse?

Det finnes et stort utvalg av gratis spam-filtre på Internett. Slike filtre bruker som regel vanlig tekstbasert metode for å oppdage spam og ikke avanserte metoder som Bayesian. Det finnes selvfølgelig unntak, blant annet i POPFile

Spammere bruker vanlige filtre for å kvalitetssikre sine metoder, de sender ut spam når det viser seg at gratis-filtrene ikke oppdager dem. Dette mener Charles Cousins fra selskapet Sophos, som er et kjent selskap som utvikler antivirus programmer, men skal nå starte utvikling av spam-filtre også. Spam er i ferd med å bli like stort problem for bedrifter som datavirus, og problemet blir bare verre. Ifølge statistikk fra Gartner Group, skal nå 40% av all e-post være spam.

Cousen mener det er nytteløst å bruke slike filtre. Brukere vil muligens oppleve redusert spam i begynnelsen, men spam vil på sikt øke igjen.

Spam-generasjoner

  1. Ren tekst, uten noe førsøk å skjule eller kamuflere innholdet. Slike meldinger er lett å fange opp med vanlige tekst-filtre.

  2. Meldinger med kamuflerte ord, for eksemel ved å skrive "v:i:a:g:r#:a" istedet for "viagra". Tekstbaserte spam-filtre vil som regel ikke oppdage slik spam.

  3. HTML-koder brukes for å skjule ordene, og dermed prøve lure et spam-filter slik at filteret ikke oppdager dem. Den eneste måten å unngå slik spam, er å slå av HTML-dekoding på e-post serveren, mener Cousen.

  4. Cousen tror spammere vil etter hvert ta i bruk bildeformatet JPG for å representere tekst, og dermed vil dagens antispam-teknologi være bortkastet. En del brukere har allerde fått slike meldinger.

Les informasjon om spam og ulike måter å unngå spam i vår spam-guide.

(Kilde: Neowin.net, TechCentral)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen