Er du ute etter ny bærbar datamaskin?

Er du ute etter ny bærbar datamaskin?

Samsung, Asus og Acer er populære denne sommeren.

Sommeren er snart over, og studenter må tilbake på skolebenken. Før i tiden betydde dette at du måtte kjøpe inn nye skrivebøker og blyanter, og gjøre deg klar for enda et skoleår med intens blyantspissing og arkrydding. Nå til dags bør du kanskje heller ta en titt på hva slags datamaskin du skal bruke, og om det er på tide å investere i en ny bærbar datamaskin før skoleåret begynner.

Vi har samlet sammen en liste over de ti mest populære bærbare datamaskinene i løpet av sommeren, gjennom nettstedet Prisguide.no. Her er det lett å finne datamaskinen som ikke bare dekker behovene dine, men også den som gir deg mest for pengene.

Her er en liste over de ti bærbare datamaskinene brukerne av Prisguide.no har trykket mest på.

# 10: Lenovo Ideapad S10

På bunnen av listen vår finner vi en liten netbook fra Lenovo, nærmere bestemt Lenovo Ideapad S10. Maskinen kom ut i 2009, og lider av litt utdaterte spesifikasjoner. Med en Intel Atom-prosessor, lagringskapasitet på 160 GB og bare én GB minne, skjønner man fort at dette ikke er en bærbar maskin av det nyeste slaget.

Ideapad S10 har imidlertid holdt seg populær siden den ble lansert, og var den tiende mest besøkte på prisguide.no i sommer.

Les vår test av Lenovo IdeaPad s10

Finn best pris på Lenovo IdeaPad s10

# 9: Asus UL30A

På niende plass kommer Asus UL30A, en litt utdatert bærbar datamaskin, til en rimelig lav pris. Den har en 13-tommers skjerm, Intel Core 2 Duo-prosessor, 2 GB minne, et integrert Intel GMA X4500HD-skjermkort, og en harddisk på 320 GB. Laptopen er i tillegg veldig lett og grei å ha med å gjøre, og batteritiden er svært imponerende. Da vi testet laptopen målte vi en levetid på hele 10,5 timer, noe vi likte meget godt.

Vi konkluderte i testen vår at selv om Asus kaller det en multimediamaskin fungerer den like godt for studenter og kontorister, men at den ikke er en proffmaskin.

Les vår test av Asus UL30A

Finn best pris på Asus UL30A

# 8: Asus Eee Seashell 1001PX

Det ser ut som netbooker er populære denne sommeren, og på åttende plass finner vi Asus Eee Seashell 1001PX. Denne lille maskinen er enda en Intel Atom-drevet netbook, med en 10-tommers skjerm, 1 GB minne og en lagringskapasitet på 160 GB. Skjermen er på 10,1 tommer, og har en oppløsning på 1024 x 600 piksler.

Finn best pris på Asus Eee Seashell 1001PX

# 7: Asus G53SW

Den syvende mest oppsøkte maskinen på Prisguide.no er Asus sin spillmaskin Asus G53SW. Sammenliknet med de forrige bærbare maskinene er dette et regelrett monster. Med en 15-tommers skjerm, Intel Core i7-prosessor, 8 GB minne, Nvidia GeForce GTX 460M-skjermkort og 500 GB lagringsplass er det mye kraft å utnytte her. Du mister imidlertid mye av den «bærbare» funksjonaliteten til maskinen, da den veier hele 3,78 kg. Er du imidlertid ute etter en bærbar maskin du kan spille på, og fortsatt bære rundt til LAN-fester, kan dette være noe for deg.

Finn best pris på Asus G53SW

# 6: Asus N53SV i5-2410M

På sjette plass finner vi Asus N53SV i5-2410M, enda en kraftig maskin fra Asus. Denne modellen er imidlertid mer fokusert på multimedia enn 7. plassen på listen, noe vi blant annet ser på inkluderingen av et Bang & Olufsen-lydsystem, kalt Bang & Olufsen ICEpower. Når det kommer til de litt mer vanlige spesifikasjonene har Asus N53SV i5-2410M en 640 GB harddisk, en Intel Core i5-prosessor, et Nvidia GeForce GT 540M-skjermkort og en 15-tommers skjerm med 1920 x 1080 oppløsning.

På denne maskinen er det svært varierende priser på de ulike nettbutikkene, og du kan spare over 1500 kroner hvis du velger det rette stedet. Husk derfor å sjekke prisguiden vår før du tar frem lommeboka.

Finn best pris på Asus N53SV i5-2410M

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen