Er du paranoid nok?

Å miste data på farten er en hver elektronpushers verste mareritt, enten man nå er IT-person eller fotograf, eller noe annet. Man kan selvsagt alltids ta en sikkerhetskopi eller to, og mange gjør nok det, men nå har et firma lansert et nytt produkt som gjør livet som paranoid databruker enda enklere: ToughTech Duo QR.

Det dreier seg om et eksternt kabinett med plass to to 9,5 mm tykke 2,5"-harddisker (eller SSDer, om man foretrekker det). Disse kan settes opp i RAID0 eller RAID1, alt etter hva man foretrekker. Førstnevnte vil gi bedre hastighet, men ikke bedre sikkerhet ut over det man får av en hvilken som helst ekstern disk, mens RAID1 ganske enkelt gjør at akkurat det samme er lagret på begge enhetene, slik at man ikke mister data om den ene disken skulle ta kvelden.

Om så skulle skje har du dermed fremdeles alle dataene dine på den gjenværende disken, og siden ToughTech Duo QR har skrueløse harddiskskuffer er det kjapt gjort å bytte ut den ødelagte disken. Du kan også benytte ToughTech Duo QR mens raidet gjenopprettes, slik at du ikke må vente på at disken skal gjør seg ferdig før du fortsetter arbeidet.

ToughTech Duo QR er vifteløs og er utstyrt med Firewire 800, USB2 og eSATA. Det følger med strømforsyning, men den kan også ta strøm fra en Firewire 800-kontakt samtidig som den overfører data via den raskere eSATA-porten.

Er du ute etter ekstra god sikkerhet, kan du også ta ut den ene disken i raid1 og erstatte den med en annen. Disken du da har tatt ut vil fungere som en hvilken som helst annen harddisk, og dermed har du en ekstra sikkerhetskopi i tilfelle katastrofen skulle være et faktum.

En eventuell pris og tilgjengelighet i Norge er ukjent, men prisen i USA er $499 uten harddisker.

Les også: Guide: For sikkerhets skyld - hvordan unngår du å miste bilder?

Les også: Guide: Sikkerhetskopiering

Les også: Clickfree backup oppdateres

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen