Frykt for å glemme telefonen hjemme? Du er ikke alene. (Foto: PeskyMonkey / Istockphoto)

Er du nomofob?

Mange kjenner seg nok igjen i frykten for å glemme mobiltelefonen og det å ikke være tilgjengelig. På tross av at denne frykten egentlig er ganske så irrasjonell, i og med at det sjelden er verdens undergang om du er utilgjengelig noen timer, så viser en britisk undersøkelse at mange av oss er rammet. Svært mange.

Undersøkelsen er gjort for den britiske avisen The London Evening Standard av selskapet The Post Office.

– Alt for reellt

Av de 2163 personene spurt, svarer nemlig over halvparten at de blir engstelige dersom de har glemt telefonen, telefonen er tom for batteri, kontantkortet er tomt eller de er uten dekning. I tillegg har ni prosent av de spurte angst for å skru av telefonen overhodet.

– Nomophobia er alt for reellt for mange mennesker, sier Stewart Fox-Mills, teleanalytiker i The Post Office til Evening Standard.

Dermed er du ikke lenger alene om å føle deg sykelig redd for å glemme telefonen hjemme en dag. Og enda bedre, frykten har en diagnose. Nomophobia er satt sammen av ordene "No Mobile Phobia" og er betegnelsen for deg som enkelt og greit ikke klarer å koble av. Bokstavelig talt.

– Som å gifte seg

Symptomene på diagnosen er derimot mindre kjekke. Evening Standard beskriver dem å ha likhetstrekk med stressnivået som forbindes med det å starte i ny jobb, gå til tannlegen eller gifte seg.

(Kilde: The London Evening Standard, WTOP News, Aftenposten)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen