Er du lei av skarpe bilder?

Konseptet med å bevege seg bort fra de perfekte bildene er ikke nytt. I mange år har entusiaster gått tilbake til mer primitive redskaper som for eksempel Lomografi.
Nå har det kommet en mulighet for å gjøre tilsvarende, men med mye større grad av kontroll. Muligheten heter Lensbaby, og er et objektiv du kan sette på de fleste eksisterende speilreflekskameraer.

Lensbaby er ikke som andre objektiver. Det har ingen elektronikk, og det er ganske lite og kompakt. Den enkleste måten å beskrive det på er som en mellomting mellom et gammeldags belg-kamera og en moderne Tilt-Shift-linse.

Man kan bende og bøye på linsa, så den peker i andre retninger enn rett fram, og man kan endre fokusplan. Objektivet har ingen fokusring. Man fokuserer ved å dra eller skyve på linsa, og ting blir ikke superskarpt, men man har et område som framstår som skarpt, blant annet fordi det som er rundt blir meget uskarpt. Det er mulig å velge mellom blender 2.8, 4.0, 5.6 eller 8.0 ved å bytte ut en blenderring. På den måten kan man bestemme dybdeskarpheten til en viss grad. På mange kameraer, deriblant Canon EOS, vil man kunne benytte den interne lysmåleren i kameraet.

Dette vil normalt ikke være din nye all-round-linse, men kan være et spennende tillegg som kan øke kreativiteten hos mange. Når vi tar med at den er ca 6cm lang, 6,5cm i diameter, veier 100g og koster under $100 direkte fra produsenten, så blir dette straks en spennende mulighet. Du må ikke lenger kjøpe et eget kamera og bruke penger på film og framkalling til denne typen fotografering. Nå kan du gjøre det med det kameraet du allerede har. Nå kan du bruke ditt 10000-kroners digitalkamera for å få uskarpe bilder.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen