Er du klar for å slutte med SMS?

En undersøkelse gjennomført blant 17.000 personer i 30 land viser nemlig at øyeblikkelige meldinger på mobilen kommer til å føre til et kraftig kutt både for teksmeldinger og e-post, ifølge Cellular-news.

Brukes mest
Blant de som bruker Messenger eller andre øyeblikkelige meldingstjenester på mobilen er det den mest brukte tjenesten på mobilen deres. Hele 61 prosent bruker det daglig, mot 55 prosent som bruker tekstmeldinger hver dag. Bare 12 prosent bruker mobil e-post daglig.

Slike meldinger tar også en større del av den totale meldingsbiten. 11 av 100 meldinger sent av mobile enheter og vanlige PC er faktisk øyeblikkelige meldinger. Blant de som bruker dette på mobilen er 36 av 100 meldinger øyeblikkelige.

Billig løsning
Selskapet bak undersøkelsen, TNS, mener mye av grunnen til at folk går over til øyeblikkelige meldinger er den lave kostnaden forbundet med dette.

- Så fort en mobilbruker har tilgang til nettet på mobilen blir kostnaden for øyeblikkelige meldinger så godt som ingenting, siden den eneste kostnaden er en veldig liten dataoverføring, sier sjefen for global teknologi i TNS, Matthew Froggatt.

For øyeblikke bruker åtte prosent av alle mobilbrukere verden over øyeblikkelige meldinger. Det er imidlertid i Asia at de ligger i front, der blant annet tallet i Hongkong er på 23 prosent.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen