Er du hodeløs?

Manfrotto har sluppet to nye stativhoder av joystick-typen, det vil si stativhoder med et håndtak som når det trykkes inn løsner grepet om kuleleddet slik at man med ett enkelt grep kan justere alle tre akser samtidig. Slipper man håndtaket ut igjen, låses stativhodet i den posisjonen. Akkurat dette er for øvrig både fordelen og ulempen med stativhoder av denne typen. I mange situasjoner er det praktisk med slik rask og enkel innstilling, men samtidig er det på det nærmeste umulig å justere en eller to akser uten samtidig å påvirke den eller de aksene man ikke ønsker å justere.

Se også: Stativhoder i Produktguiden

Les også: Kamera på egne ben

324RC2 er den billigste modellen, og er konstruert i et nytt komposittmateriale som Manfrotto har valgt å kalle Adapto. Dette hodet er først og fremst tiltenkt fotoamatører, og er konstruert for å være enkelt, lett og solid. Vekten blir på 430 gram, og det skal kunne støtte, bokstavlig talt, kamerautstyr med en maksimal samlet vekt på 3,5 kg. Pris i Norge vet vi desverre ikke, men britisk pris oppgis til £110, det vil si like under en norsk tusenlapp.

Se også: Stativer i Produktguiden

Les også: Guide: Stå stille!

327RC2 er på sin side en modell som først og fremst er beregnet på mer proffe brukere, og dermed er det konstruert i en magnesiumslegering og skal derfor kunne holde på hele 5,5 kg fotoutstyr. Til gjengjeld veier det også mer, 620 gram, men det skyldes ikke bare forskjellen i materiale. 327RC2 har nemlig også en litt annen form enn 324RC2. Blant annet er det utstyrt med et større håndtak. Britisk pris er £165, det vil si like under kr 1500,- etter dagens kurs.

Felles for begge modellene er at de kan brukes av både høyrehendte og venstrehendte, takket være valgfri posisjon for festeplaten. Begge to har også innebygget vater og mulighet til å justere hvor stram klemmen mot kuleleddet skal være.

Les også: Gorillapod for enda større kameraer

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen