Er din PC klar for Longhorn?

Er PCen din klar for neste års Windows Longhorn? Microsoft har ikke gått ut med detaljer angående kravspesifikasjoner for Longhorn, men en del leverandører antyder hva Longhorn krever av en PC.

På fjorårets WinHEC-messe anbefalte Microsoft følgende for en "middels" Longhorn PC: dobbelkjernet 4 GHz prosessor, 2 GB RAM minne, én terabyte harddiskplass, 1 Gbit innebygd Ethernetport og 802.11g trådløs mulighet, og en kraftig grafisk prosessor.

På årets WinHEC-messe går Microsoft kun ut med minimal informasjon om krav til PC for Longhorn. De sier at Longhorn ikke nødvendigvis trenger prosessor med dobbeltkjerne. De fleste 32-og 64-bit prosessorer skal kunne klare Longhorn. De anbefaler 512 MB RAM, støtte for en ny Longhorn Display Driver Model (LDDM)-driver for det nye grafiske grensesnittet. Til sammenligning krever Windows XP 300 MHz prosessor og 128 MB RAM.

LDDM-driver er ikke noe krav, men brukeren vil da ikke få gleden av det nye tredimensjonelle grafiske grensesnittet i Longhorn. Gamle PCer med kun 128 MB RAM og eldre grafikkort vil kunne klare Longhorn, men vil ikke kunne levere mange av finessene i Longhorn.

For Longhorn til PC i stua eller for spill anbefaler Microsoft 64-bit, dobbelkjernet prosessor og 1 GB RAM minne, 256 MB grafisk minne og LDDM-støtte.

Kilde: microsoft-watch.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen