Er dette verdens raskeste soldrevne bil?

Foto: James Martin

Er dette verdens raskeste soldrevne bil?

Studenter med lynrask kreasjon.

30 studenter ved det amerikanske Stanford-universitetet har brukt de siste to årene på å lage et solcelledrevent kjøretøy ved navn Xenith – som de selv påstår er verdens raskeste soldrevne bil.

Xenith skal bli tatt med ut i den australske villmarken senere i år når World Solar Challenge blir arrangert. Dette er et løp hvor soldrevne kjøretøy skal konkurrere i en løype på over 3000 km.

Gjennomsnittshastighet på 97 km/t

Xenith har 26 solpaneler av glass, og hvert panel har silisiumbaserte solceller med høy effektivitet. Selv om Stanford-studentene påstår at Xenith er verdens raskeste soldrevne kjøretøy, finnes det likevel ingen tilgjengelige detaljer om hvor fort bilen faktisk klarer å kjøre.

Inntil det soldrevne kjøretøyet blir demonstrert i praksis på World Solar Challenge i oktober, må man altså ta denne påstanden med en klype salt. Studentene håper å nå en gjennomsnittshastighet på 97 km/t i løpet, men det gjenstår å se.

Det er faktisk lovlig å kjøre den soldrevne bilen i trafikken, så om noen år kan det hende at vi ser flere slike kjøretøy på veiene i solfylte strøk rundt omkring i verden.

(Kilde: CNET News)

Kommentarer (6)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen