Windows Mobile 6.5 er på vei. Om den kan installeres på for eksempel HTC Touch Diamond er foreløpig ikke kjent.
Windows Mobile 6.5 er på vei. Om den kan installeres på for eksempel HTC Touch Diamond er foreløpig ikke kjent. (Bilde: HTC/Smartphonefrance.info)

Er dette nye Windows Mobile?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I forrige uke ble det klart at Microsoft kommer med en oppdatering til Windows Mobile. I motsetning til hva man tidligere har trodd, er ikke neste utgave versjon 7, men versjon 6.5. Det er altså snakk om en "mellomstasjon" på veien til versjon 7, som skal være en helt ny versjon.

Nå har de første bildene av det som skal være Windows Mobile 6.5 lekket ut. Bildene viser startskjermen til Windows mobile, som har fått seg en kraftig ansiktsløfting. Det kan se ut til at Microsoft har beveget seg mer mot utseendet til menyene i sine egne MP3-spillere Zune.

Styr Windows med en finger

Menysystemet beveger seg dermed bort fra det aldrende oppsettet Windows Mobile har i dag. Det nye grensesnittet ser i stor grad ut til å være laget for å styres med fingrene. Det kan dog være verdt å merke seg at det bare har lekket ut to bilder, og at det derfor kan tenkes at grensesnittet bare er et "skall", slik som HTCs Touch Flo 3D.

OPPDATERT: Det kan for øvrig også være verdt å merke seg at flere har påpekt at bildene kan se ut til å ren fantasi. Det ene bildet viser "Home"- og "Camera"-ikoner som er like de som finnes i Mac OS. Det kan dog tenkes at noen i Microsoft har laget en "mockup". Det kan uansett være at bildene er oppspinn.

Når de første telefonene med Windows Mobile 6.5 dukker opp er foreløpig usikkert, men det skjer trolig ikke med det aller første. Det er heller ikke kjent om det blir mulig å oppgradere Windows Mobile 6.1-telefoner til 6.5.

(Kilde: msmobiles.com, smartphonefrance.info)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen