Er dette NV40?

Skal vi tro tyske 3DCenter, vil mange av forventningene bli innfridd når NV40 skal lanseres i mars. Brikken får støtte for pixel- og vertex shader 3.0, mot dagens 2.0-kort fra ATI og NVIDIA. I tillegg får NV40 8 render pipelines med 2 TMU-er hver. Dette er omtrent det doble av dagens 4/2-arkitektur i NV3X-kort, og NV40 skal beholde muligheten til å benytte dobbelt så mange "pipelines" i enkelte tilfeller.

Klokkehastigheten for kjernen ser ut til å bli fra 500 til 600 MHz med en minnekontroller som støtter DDR, GDDR2 og GDDR3-minne, men den tyske nettsiden oppgir ingen minnefrekvenser. Selve brikken vil bli produsert ved en 130 nanometers-prosess hos Taiwanske TSMC eller hos IBM, og vil bestå av intet mindre enn 175 millioner transistorer.

Videre får kortet forbedret anisotropisk filtrering - som kan kjøres hele veien opp til 16x. NV40 ser for øvrig ut til kun å få maskinvarestøtte for DirectX 9.0, selv om DirectX 9.1 er like om hjørnet. Litt merkelig, siden PS/VS 3.0 tilsier DirectX 9.1-støtte, så vi tar dette med en liten klype salt.

NVIDIAs neste flaggskip ser dessuten fortsatt ut til å kjøre på AGP 8x, til tross for at det skal ha PCI Express 16x-grensesnitt i noen versjoner. Kortet benytter derfor en nyutviklet AGP-til-PCI Express 16x-bro, som senere skal inn i alle NVIDIA sine kort, for å støtte de nye hovedkortene som kommer ut på vårparten.

Det virkelig store spørsmålet for mange blir kanskje hvor godt kortet vil være til å kjøre Half Life 2, eller om spillet i det hele tatt vil være ute før kortet kommer i butikkhyllene under navnet GeForce FX 6xxx en gang i april-mai.

(Kilder: X-bit labs, 3DCenter.de)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen