Dette spesifikasjonsarket er lekket ut til The Boy Genius Report.
Dette spesifikasjonsarket er lekket ut til The Boy Genius Report. (Foto: The Boy Genius Report)

Er dette Nokias nye proffklapp?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nokia har en ny kamskjelltelefon med qwerty-tastatur på vei, ifølge The Boy Genius Report. Den kommende telefonen har angivelig kodenavn "Wahoo", og har rimelig lik utforming som den nye Blackberry-telefonen Pearl 8220 som også er en kamskjelltelefon.

Tastaturet på "Wahoo" er et såkalt "half qwerty"-tastatur. Det betyr at det er to (eller flere) tegn per tast, slik at du må trykke to ganger på samme tast for å velge bokstav nummer to på denne tasten. Systemet er i prinsippet det samme som T9-ordbok, bare med flere fysiske taster.

GPS innebygget

På spesifikasjonslisten finner vi støtte for GSM og 3G, inkludert Edge og super-3G for rask nedlasting fra internett. Wi-fi mangler trolig, men telefonen har innebygget AGPS, slik at du kan bruke den til navigasjon.

Telefonen har støtte for Micro-SD-minnekort, har Micro-USB-tilkobling for lading og dataoverføring, og et to megapikslers kamera på utsiden. På utsiden sitter også en 1,36 tommers fargeskjerm, slik at du kan se hvem som ringer og få annen informasjon uten å åpne telefonen. Hovedskjermen på innsiden måler 2,2 tommer og har 240 x 320 pikslers oppløsning.

Telefonen er en smarttelefon, så det er altså sannsynligvis snakk om en S60-telefon.

Kun USA?

Ifølge The Boy Genius Report, som vanligvis er svært presis på rykter, er dette en telefon som er på vei til operatøren AT&T i USA. Hvorvidt dette betyr at telefonen ikke er ment for lansering i Europa er dog ikke kjent. Det vites heller ikke når telefonen skal komme i salg.

(Kilde: theboygeniusreport.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen