Er dette Photoshop CS6?

Er dette neste Photoshop?

Er dette Photoshop CS6?

Videoer som angivelig viser Adobes nye flaggskip sirkulerer på nettet.

På YouTube verserer flere videoer som angivelig skal vise en tidlig versjon av Photoshop CS6. Så langt har ikke Adobe kommentert videoene, så det er umulig å bedømme hvorvidt de er fiktive eller autentiske.

Adobe annonserte i juli sist år om at deres oppdateringssyklus på CS-pakkene hadde blitt endret. I følge dem skulle oppdateringer som CS5.5 komme på oddetallsår, mens helt nye versjoner skulle bli sluppet i partallsår. Siden CS5.5 kom på vårparten i 2011, kan vi snart vente CS6.


Flere nettsteder tror at enkelte av videoene er autentiske, fordi funksjonaliteten vist på noen av videoene samsvarer med flere av oppdateringene det har versert rykter om at skulle komme. Nyheter i programvaren kan i følge Appleinsider være 3D-funksjonalitet, et mørkere grensesnitt slik vi kjenner Lightroom, samt autolagring.

Fordel med mørkt grensesnitt
Det mørkere grensesnittet er en endring som flere Lightroom-brukere har ønsket til Photoshop. Det kan være flere grunner til dette, men hovedsakelig er det for at bilderedigeringen skal være så nøyaktig som mulig. Er det mye lys som omkranser bildet, kan det lett forvirre deg i bildebehandlingen, og gjøre det vanskeligere å vurdere bildets eksponering. Med en mørkere bakgrunn rundt bildet vil derimot bildet utgjøre det meste av lysmengden du ser og dermed gjøre det lettere å vurdere.

Sniktitt fra Adobe
Adobe kom imidlertid med noen sniktitter sent i 2011. Der viste de fram funksjonen "deblurring", en funksjon som kan fjerne uskarphet som er grunnet bevegelse og kameraristing. Funksjonen har blitt vist fram på et av Adobes egne konferanser, men det er uvisst om den i det hele tatt kommer med i Photoshop eller ikke.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen