Er dette neste Palm?

Det siste året har det vært stille fra verdens største PDA-produsent, PalmOne. Vi har kun fått se forsiktige forbedringer av eksisterende produkter (Tungsten T5, Treo 650), mens de store nyhetene har latt vente på seg. Nå begynner imidlertid ryktene å gå om en ny enhet - LifeDrive.

Bilder av enheten har hatt sin seiersgang over de fleste større IT-sider, men ennå er det ingen som har kunnet bekrefte at de halvdiffuse bildene er ekte. Det som har gitt ekstra liv til spekulasjonene er at PalmOne faktisk registrerte varemerket LifeDrive den 27. august i fjor.


Er dette en nestegenerasjons PalmOne?

Ifølge ryktene skal LifeDrive starte en helt ny serie med PDA-er, der høy lagringskapasitet står til fokus. Med en innebygget harddisk på saftige 4 GB skal LifeDrive ha nok lagringsplass til å lagre hele livet ditt - derav navnet.

Den nye PDA-en skal være den første fra PalmOne med innebygget Wi-Fi, og skal i tillegg ha Blåtann-støtte for kortdistanse kommunikasjon. Utover dette kan enheten kobles til en datamaskin ved hjelp av USB 2.0, og dermed brukes som en ekstern harddisk.

Skjermen ryktes å ha en oppløsning på 320 x 480 piksler, og skal i tillegg tilby en fargedybde på hele 262,144 farger. Det hele drives av en innebygget Intel-prosessor på 416 MHz. Operativsystemet ryktes å være det nye Palm OS Garnet for mobiltelefoner.

Disse heftige spesifikasjonene, kombinert med en innebygget harddisk, vil naturligvis føre til en svært stor og klumpete enhet. I følge ryktene skal LifeDrive være nær dobbelt så tykk som Tungsten T5 - 2,7 cm.

Det er mye som kan undergrave disse ryktene. For det første er det en del forskjeller mellom de tre bildene som er lagt ut, blant annet ser både piltasten og firmalogoen forskjellig ut. I tillegg er det et åpent spørsmål hvor mye marked det vil være for en 2,7 cm tykk planlegger

I alle tilfelle er det mye som tyder på at vi har spennende saker i vente fra PalmOne. Det har vært mistenkelig lite nye lanseringer og spennende nyheter fra produsenten det siste året, og det er nå rundt et halvt år siden vi fikk se de forrige nyhetene fra selskapet - Tungsten T5 og Treo 650.

Og om LifeDrive-ryktene skulle vise seg å være sanne? Da får vi se en ny, og tjukk sak fra PalmOne en gang i mai til en prislapp på 5000 kr.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen