Er dette Motorolas kommende kameramobil?

Er dette Motorolas nye Kodak-mobil?

Dette bildet viser angivelig ZN5 fra siden.
Dette bildet viser angivelig ZN5 fra siden.

Det har lenge vært kjent at Motorola kommer med nye modeller, men hittill har få detaljer lekket ut. Nå hevder imidlertid den spanske teknobloggen Gizmos.es å ha ny info om Motorolas nye kameratelefon.

Les også:
Er dette Motorolas nye hemmeligheter »
Motorolas nye kameramonster? »
Glem megapikslene »
Se Motorolas 2008-modeller »

Fem megapikslers kamera

Dersom informasjonen stemmer skal telefonen få navnet Zine ZN5, og by på et fem megapiksels kamera laget i samarbeid med Kodak. Det er altså ikke snakk om den kommende modellen "Skarven", som skal by på åtte megapikslers kamera.

At Kodak og Motorola lager en kameramobil sammen er for øvrig ikke spesielt oppsiktsvekkende, da samarbeidet mellom selskapene har vært kjent en stund.

Ingen 3G?

Det som er oppsiktsvekkende er at denne tilsynelatende toppmodellen blir levert uten 3G, noe som også betyr at den ikke har super-3G. Ifølge Gizmos.es har den nemlig bare støtte for Edge. Det er ikke noe å trakte etter dersom du skal laste opp bilder i full oppløsning til for eksempel en blogg.

Utover at kameraet har fem megapikslers oppløsning og en CMOS-sensor, er lite kjent. Det er naturlig å tro at kameraet byr på autofokus, men dette er altså ikke bekreftet. Kameraet skal også kunne ta opp video i MPEG-4-format.

Basert på Linux

ZN5 skal være basert på Montavista Linux 2.6.1-plattformen, i likhet med telefoner som Motorola Rokr E8. At den har Linux under panseret betyr imidlertid ikke umiddelbart at det er en smarttelefon.

En annen likhet ZN5 har med E8, er at tastene forandrer seg utifra hvilken funksjon du bruker. Når kameraet er aktivert lyser nummertastaturet opp med kamerakontroller i stedet.

3,5 mm stereoutgang

Utover dette rapporteres det om Bluetooth 2.0+EDR-støtte, tv-utgang og 3,5 mm minijack-utgang. Telefonen skal også ha en skjerm med 240 x 320 pikslers oppløsning.

Hvorvidt spesifikasjonene faktisk stemmer, eller om det hele bare er oppspinn gjenstår selvsagt å se. Kodak og Motorola har for øvrig flere fellesnevnere. Begge selskapene var tidligere giganter på hvert sitt område, men sliter i dag i kraftig motbakke.

(Kilde: Mobile-review.com, Gizmos.es)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen