Er dette Microsofts iPod?

Det har i flere månederer ryktes om at Microsoft har sett seg lei av Apples dominans i mp3-spillermarkedet og nå skal komme med en egen "GatesPod".

I dag kan nettstedet Engadget publisere navn, bilder og spesifikasjoner på det de hevder skal være Microsofts store duellant mot Steve Jobs musikkyndling.

Ryktene oppstod i vår da flere hevdet at Microsoft i all hemmelighet utviklet en mp3-spiller. I juni kunne flere kilder melde at Microsoft snart var klar til å lansere spilleren, et rykte som fikk enda mer kjøtt på benet i forrige uke, da Reuters kunne melde at Microsofts nye spiller skulle ha trådløs teknologi i tillegg til mp3-støtte.

Reuters har tidligere også meldt at Microsoft skal tilby både såpeserier og langfilmer til spilleren sin.

I følge Engadget skal Microsoft ha flere spillere i ermet, noe som tyder på at det virkelig er snakk om en storsatsning fra Microsoft sin side. Spilleren, som ifølge kildene til Engadget skal hete Argo eller Zune, skal ha video- og musikkstøtte. Tidligere rykter om at den kommende spilleren også skulle kunne spille spill er dermed tilsynelatende avlivet.

De samme kildene sier ellers at spilleroppsettet skal være ganske jevngodt med det vi finner på iPod, der du får oppgitt artistnavn, album, sangnavn samt plateforside på albumet. Kildene hevder videre at til og med innpakningen av spilleren er klar, som hevdes å være ganske stygg sammenlignet med den til iPod. Et poeng med Apples strategi er å fremstille alle produkter som enkle, lette å forstå og stilrene, noe kildene bak Argo/Zune mener Microsoft ikke har lykkes i.

Ellers spekuleres det svært i hva slags menysystem en eventuell Microsoft-spiller skal få. Enkelte hevder det vil være logisk at Microsoft velger en Microsoft Media Center Portable-løsning til spilleren sin, og underbygger påstanden med knappevalget på ryktebildene som har lekket ut så langt. De viser en tilbakeknapp, en spillerknapp og en navigasjonsknapp, som tildels tilsvarer dem du finner på Creatives Zen Portable Media Center.

Kildene bak bildene og spesifikasjonene har ikke klart å komme opp med noen pris på den påståtte mp3-spilleren fra Microsoft. Men spilleren skal visstnok være klar til jul, noe som kan gi spilleren en skikkelig flyvende start under julesalget.

Vi gjør oppmerksom på at informasjonen over ikke er bekreftet av Microsoft og at det i skrivende stund kun er snakk om rykter.

(Kilder: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen