Er dette HTCs nye råtass?

Slik ser den ut, skal vi tro ryktene.
Slik ser den ut, skal vi tro ryktene.
Telefonen skal hete Diamond, eller T-Mobile MDA Compact IV.
Telefonen skal hete Diamond, eller T-Mobile MDA Compact IV i operatørutgave.

Nå har det som angivelig er spesifikasjonslisten til en av HTCs nye telefoner lekket ut. Nykommeren heter ifølge ryktene HTC Diamond, og kjører Windows Mobile 6.1. Det er altså ikke snakk om en Android-telefon.

Les også:
Test: HTC P3470 »
"Iphone-skjerm" i HTCs neste? »
Er dette HTCs nye telefoner? »
HTCs Android-telefon rett om hjørnet? »

7,2 Mbps

På spesifikasjonslisten finner vi super-3G (HSDPA/HSUPA) med maks 7,2 Mbps nedlastingshastighet. Det betyr at telefonen er klar for fremtidige hastighetsoppgraderinger i 3G-nettet. Videre har telefonen også W-fi, slik at du kan koble deg til trådløse soner.

Sylskarp skjerm?

Skjermen skal være 2,8 tommer stor og ha en oppløsning på 480 x 640 piksler (VGA). Dette er fortsatt sjelden kost, og betyr at skjermen i teorien skal være svært skarp. Sett i forhold til de mer vanlige 240 x 320 pikslers skjermene som brukes i mange telefoner i dag er det en firedobling av oppløsningen.

Ny GPS-type

Diamond sies også å ha EGPS under panseret. EGPS står for "Enhanced GPS", og skal sørge for raskere posisjoneringsfiks, og samtidig gi omtrentlig posisjonsinformasjon når GPS-signalene forsvinner. Dette gjøres ved hjelp av triangulering, som betyr at telefonen beregner avstanden til tre basestasjoner for å bestemme omtrent hvor du befinner deg. Teknologien skal ifølge utvikleren CSR være mer nøyaktig enn AGPS, som brukes i mange telefoner i dag.

HTCs nye telefon byr ifølge ryktene også på et 3.1 megapiksels kamera med "flash". Hvorvidt dette betyr blits eller fotolys vites imidlertid ikke. Telefonen skal også ha et frontmontert kamera til videosamtaler.

God lagringsplass

Telefonen later også til å være en god underholdningsmobil. I tillegg til innebygget FM-radio har den også 4 GB minne i tillegg til spor for Micro SD-minnekort. Dermed har du mye lagringsplass å boltre deg på.

Bevegelsessensor skal også være på plass. Dette åpner for mulighet til å automatisk snu skjermbildet i samme retning som du holder telefonen, og å utføre operasjoner ved å bevege telefonen på en bestemt måte.

Ellers skal nykommeren ha en 528 MHz prosessor, 128 MB RAM og Bluetooth 2.0+EDR. Størrelsen skal være 5,1 x 9,9 x 1,07 cm, noe som må sies å være lommevennlig.

Svakt batteri?

Batteriet har ifølge ryktene en kapasitet på 900 mAh, noe som dersom det stemmer er overraskende lite med tanke på skjermoppløsningen og alle de andre strømslukende teknologiene som er om bord.

Det forventes at Diamond skal presenteres på HTCs London-lansering 6. mai. Inntil da er telefonen kun et ubekreftet rykte.

(Kilde: Navigadget.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen