Er dette Google-bilen?

Ifølge Datatilsynet har de hatt samtaler med Google angående tjenesten Google Street View. Street View er en karttjeneste som lar deg se ekte og detaljrike fotografier av gatene som du kan bevege deg i for å finne veien. Tjenesten har skapt mye kontrovers da de er så detaljrike at du kan identifisere personer og se inn i private hjem. Nettopp derfor ville Google diskutere saken med Datatilsynet her i Norge. I den anledning ba vi dere lesere rapportere inn om dere så en bil med et 360 graders kamera på taket.

Nå kan det virke som om Google er på god vei til å fotografere norske veier.


Vi etterlyste rapporter om slike biler med 360 graders kamera på taket observert på norske veier.

Flere observasjoner
Det er nemlig flere lesere som har rapportert at de har sett biler av den typen Google bruker i sin kartlegning. En leser skriver:

- Jeg så en bil med et slikt kamera på taket i Byåsveien i Trondheim fredag 3/10. Han kjørte bla. 360 grader rundt en rundkjøring og oppførte seg merkelig.

En annen leser melder at han så en slik bil i Fridheimveien som også ligger i Trondheim. Andre melder at de har sett slike biler flere steder i Oslo og på Nesodden den siste tiden. Det har også kommet inn rapport om at en slik bil er sett i Kristiansand sentrum for få dager siden. Selv i Kautokeino skal det ha blitt observert en slik bil, akkurat den setter vi et lite spørsmålstegn ved, men om andre har sett det samme så meld ifra. Men vi har ikke bare fått tekstlige observasjoner.


Dette bildet ble tatt på Røa og er kanskje av en bil som samler bilder til Google. Foto: Fredrik Juel Hagen.

Fotobevis
Det beste tipset vi har fått inn så langt er nemlig bildene som Fredrik Juel Hagen tok med sin mobil på Røa. Bildene er litt vanskelige å tolke, men ifølge Hagen var dette en bil med et 360 graders kamera på toppen. Og bilen på bildet ser unektelig lik ut som de bilene Google brukte da de kartla amerikanske bygater.


Fredrik Juel Hagen fanget denne bilen med sin mobil på Røa. Er det Google-bilen? Foto: Fredrik Juel Hagen.

Det er neppe bare Google som kjører rundt med biler med kamera på taket i disse dager. Biler med lignende utstyr på taket brukes også til å sette sammen kart til GPS og det er nok flere som har ønske om å kartlegge Norge med fotografier. Men skal vi tro rapportene er det unektelig prosjekter på gang for å ta bilder av norske bygater for å sette sammen et fotorealistisk kart.

Vi tar gjerne imot flere tips. Enten i kommentarfeltet under artikkelen eller send inn ditt tips på mail.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen