Er dette fremtidens touch-tastatur?
Teknofil

Er dette fremtidens touch-tastatur?

Tilpasser seg hendene til brukeren.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Utviklere ved det teknologiske universitetet i Sydney (UTS) har laget en ny type tastaturteknologi for berøringsfølsomme skjermer. Metoden gjør det både enklere og raskere å skrive på flate skjermer med begrenset plass.

Du styrer alt

Selv om nettbrett-produsentene gjerne vil få oss til å tro at det er både behagelig og enkelt å skrive på et nettbrett, er de fleste enige i at det ikke kan måle seg med et vanlig, taktilt tastatur.

Teknologien til Christian Sax og hans utviklerteam ved UTS tar imidlertid et steg i riktig retning, ved å lage et tastatur som former seg etter brukernes hender. Knappene flyttes rundt basert på hvor fingrene er plassert, og programvaren skjønner automatisk hvilke knapper du prøver å trykke på med hvilke fingre. Programvaren skal også tillatte brukeren å bomme litt på selve tastene når man skriver, og fortsatt skjønne hva du prøver å trykke på.

Ikke tilgjengelig enda

Det virtuelle tastaturprogrammet har fått navnet LiquidKeyboard, og blir vist frem på en Apple iPad 2. Programvaren kan imidlertid like enkelt bli brukt på andre nettbrett, og på utviklernes hjemmeside skriver de at de jobber med å finne nettbrettpartnere som vil benytte seg av teknologien deres.

Under kan du se en demonstrasjon av teknologien. Ifølge utviklerne er dette en litt utdatert video, men den bør likevel gi en grei idé om hvordan teknologien fungerer.

(Kilde: Tech Power Up)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen