Er dette din fremtid?

(Hannover/Cebit) Den store teknologimessen i Hannover er fylt til randen med løsninger som skal revolusjonere din teknologiske fremtid.

Mye er til å le av, mens andre derimot har et stort potensial.

Stadig mer tjenester på nett
Med Web 2.0 er nemlig din bruk av datakraft i en enorm forandring. Det er ikke lenge siden mailtjenester på nett knapt kunne lagre et billedvedlegg før innboksen var full.

Dette revolusjonerte Google på starten av dette millenniumet da de kom med Gmail med hele 1GB lagring. I dag stiller de med hele 3GB og du har knapt lenger behov for å slette mail.

Om få år vil muligens hele din databruk gå over nett.

Kun sett starten på mulighetene
Vi har nemlig snakket med tynnklientprodusenten Riecom som stiller sine produkter på Cbit. Via en tynnklient kan du koble deg opp mot en annen lagringsplass via nett hvor alle nødvendige programmer og systemer er lagret.

På denne måten kan du kvitte deg med din egen maskin og kun sitte igjen med en liten boks. Eller til og med kun en skjerm.


Riecom selv tror utviklingen på dette området kun så vidt har startet.

- Akkurat nå retter vi oss i første rekke mot bedrifter, men markedet for tynnklientløsninger hos privatpersoner vil utvilsomt komme, forklarer Dan Gelder fra selskapet.

Han tror slike løsninger for maskinbruk vil se en revolusjon innen 1-2 år. Hans eget selskap har allerede samarbeid med internettleverandører i Belgia hvor servere hos disse kan benyttes av bedrifter for å forvalte informasjon.

Det er ingen grunn til at dette ikke også skal komme mer og mer inn i forbrukermarkedet.

Kast maskinen
Selv har Riecom på sin utstilling flere typer tynnklienter. En utgave er den eksterne versjonen med USB- og VGA-innganger. En annen versjon er den 22 tommer store skjermen med innebygget klient. Med bruk av denne er selve maskinen helt forkastet.  Det eneste som trengs er skjermen.

Aldri har det vært enklere å få med seg en desktop på et flyttelass.

Riecom er slett ikke alene om å satse på dette markedet. Også produsenten Samsung har satt opp sine siste løsninger for businessmarkedet. Løsninger som trolig vil få en plass i ditt hjem om få år.


- Dette er fremtiden, forklarer Gelder oss engasjert.

Les også:
Klart for teknonirvana.
Sniktitt på CES’ kuleste produkter.
Messe med miljøfokus.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen