Er dette din fremtid?
Teknofil

Er dette din fremtid?

Annonsør­innhold
Les hele saken »
IT-produsentene liker av og til å lette på sløret og vise frem hvordan de tror morgendagens teknologi vil ta form. På årets Computex-messe i Taipei var det Asus sin tur til å gi deg sin fremtidsvisjon.

Les også: Vi har sett Microsofts superbord.

Leser innholdet i din kaffekopp
På messen viste Asus frem hvordan de fremover vil lage et system som gir sømløs interaksjon mellom dine dingser. Hovedbestanddelen i interaksjonen er et spesialutviklet bord som gir deg full tilgang til informasjon og innhold på dine saker. Blant annet kan du enkelt gå inn og se på filer og innhold på eksterne harddisker gjennom dette bordet og på samme måte kan du kjapt få tilgang innhold på din mobiltelefon. Asus viser også hvordan et slikt bord skal kunne gi deg informasjon om innhold i din kaffekopp og temperaturen i denne. Her kan du se video av din fremtid fra det tyske nettstedet Newgadgets.de:


Asus er slett ikke de første som leker med denne ideen, og Microsoft har allerede sitt trykkfølsomme Surface-bord på markedet. Også i dette forventer en å få på plass funksjoner slik at du kan se innhold fra kamera og mobil rett på bordet. Asus sitt superbord vil det nok derimot ta en stund før du vil kunne se i virkeligheten.

- Dette er foreløpig kun et konsept og utviklingen av et slikt bord i virkeligheten ligger ganske langt frem i tiden, forteller markedsansvarlig hos Asus, Anders Haby til Teknofil.

Han understreker at effektene som vises i videoen over er basert på spesialprogrammert informasjon nettopp for denne utstillingen. Samtidig viser dette at Asus leker seg med tanken på å kunne utvikle noe sånt for virkelig bruk.

Ny maskin i august
På den positive siden har Asus andre produkter som vil bli virkelige. De vil om ikke lenge lansere sin nyeste mini-PC Asus T91 for det norske markedet. Denne minimaskinen kommer med trykkfølsom og vridbar skjerm slik at den enkelt kan brukes som en notepad.

- Norge vil være det første landet i Skandinavia som får denne maskinen, og om alt går etter planen vil den lanseres i uke 32, forteller Haby.


Det betyr at norske kunder vil kunne kjøpe denne maskinen i starten av August. Maskinen vil få en veiledende pris på 4300 norske kroner.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen