Er dette den nye folketelefonen?

Dette er nye Nokia 500

Med 1 GHz-prosessor, Symbian Anna og lav pris kan denne slå an blant folket.

Med den nye Symbian^3-versjonen Anna har Nokia fått litt større spillerom. Nå kommer den første Symbian-mobilen med en 1 GHz-prosessor, nemlig Nokia 500.

Vel så interessant er det at denne telefonen bare skal koste 150 euro - 1150 kroner, etter dagens kurs - uten abonnement, og på papiret kan det se ut til at den er verdt hvert øre.

Nokia 500
Nokia 500

Spesifikasjoner

Mobilskjermen er på 3,2 tommer, med en oppløsning på 640 x 320 piksler, noe som er kurant for en slik mobil. Du kan ta bilder med et 5-megapikselkamera, høre på radio via FM-mottakeren eller Internettradio-applikasjonen, og du får naturligvis en vanlig musikkavspiller også. Du kan surfe på mobilen enten via trådløst nett eller 3G/EDGE. Nokia 500 har dessuten både GPS og Bluetooth.

Alt dette må sies å tilfredsstille basiskravene for en smarttelefon, og hvis prisen virkelig blir så lav som Nokia har forespeilet oss kan dette fort bli en publikumsvinner i mellomklassen.

Får i ulveklær?

Nye Nokia 500 ser unektelig stiligere ut enn de det de rimeligste Nokia-mobilene har gjort på lenge. I kombinasjon med de relativt gode spesifikasjonene, lover dette godt. Men hva om skinnet bedrar?

Nokia har i forbindelse med lanseringen sluppet en video, og der virker de mer opptatt av å vise frem kvinnen de har fått til å vise frem Nokia 500, fremfor selve telefonen. Det lover kanskje ikke så godt. På de korte klippene vi får se av Nokia 500 virker den dessverre tregere enn forventet, tatt i betraktning at denne holdes i gang av en 1 GHz-prosessor.

Nokia 500 kommer først i svart eller hvit, og etter hvert vil det også komme deksler i lilla, oransje, sølv og rosa som du kan bytte til. Mobilen skal entre markedet innen utgangen av september i år, og vi gleder oss til å se nærmere på den da.

(Kilder: Nokia, Mobilsiden.dk)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen