Guide

Er det mulig å fjerne Internet Explorer?

Det er ifølge Microsoft ikke mulig å fjerne programmer som er innebygde i Windows, som for eksempel Internet Explorer. Men dette lar seg likevel gjøre.

Alle forslag i denne artikkelen gjør du på eget ansvar. Internet Explorer er i utgangspunktet en del av Windows og derfor kan det føre til komplikasjoner når du fjerner programmet.

Tilbake til originalversjon

Det er mulig å sette Internet Explorer tilbake til sin opprinnelig versjon, slik den var når Windows ble først installert. Dette er ikke like enkelt å få til i alle Windows-versjoner, dessuten er IE6 allerede innebygd i Windows XP og kan derfor ikke settes tilbake.

Det er flere måter å sette Internet Explorer tilbake til originalversjonen. Her kommer noen alternativer:

Start, Innstillinger, Kontrollpanel, Legg til / Fjern programmer

Klikk på Internet Explorer 6 og Internet verktøy.

Hvis Internet Explorer 6 mangler i listen, kan du prøve i Utforsker å høyreklikke på mappen "Uninstall information", velg Egenskaper og fjerne hak ved "skjult" attributtet, og klikk OK. Kjør så programmet setup.exe fra mappen Programfiler og Internet Explorer.

Bruker du Windows 2000, kan du prøve følgende kommando:

w2kexcp.exe /u

Den ligger i mappen C:\Programfiler\Internet Explorer. Hjelper ikke dette, må du installere Windows på nytt.

Har du Windows 98 og ME, gi nytt navn til filen lemigrat.dll. Da vil Internet Explorer gjenopprette den versjonen av Internet Explorer som fulgte med Windows. Har du Windows 2000 vil ny installasjon av Windows gjenopprette versjonen av Internet Explorer som fulgte med Windows. Hjelper ikke dette heller, må du enten formatere harddisken og installere Windows på nytt, eller installere Windows på en annen partisjon.

Har du nyeste Service Pack Windows XP (SP1) eller Windows 2000 (SP4), skal du kunne skjule Internet Explorer via Kontrollpanel:

Start, Innstillinger, Kontrollpanel, Legg til / fjern...

Denne muligheten fungerer ikke like bra hos alle. Les mer om avinstallasjon av IE i Knowledge Base 293907.

Tredjepartsprogrammer

Det finnes tredjepartprogrammer som kan brukes til å fjerne blant annet Internet Explorer, for eksempel XPLite/2000Lite, som lager en slankere versjon av Windows 2000 og XP. Dette programmet bruker du på eget ansvar.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen