Ex-Handy 05 tåler en smell. (Bilde: Istockphoto/DivaNir4a)

Er det eksplosjonsfare på jobben din?

Hva må du gjøre for å ta ca 8000 kroner for en telefon som ikke har 3G eller Edge, og som har en skjerm med skarve 128 x 128 bildepunkters oppløsning? Svar: Gjør den sprengningssikker.

Under skjermen på Ecom Ex-Handy 05 finner du nemlig "Ex"-merket, som betyr at telefonen er godkjent for bruk i områder med lettere eksplosjonsfare.

IP54-godkjent

I likhet med de fleste andre robuste mobiltelefoner er EX-Handy 05 også IP54-sertifisert. 5-tallet indikerer at telefonen har god motstand mot støv og smuss, mens 4-tallet betyr at den tåler vannsprut fra alle vinkler uten at den går i stykker.

I tillegg har telefonen gjennomgått falltester fra én meters høyde.

Tungvekter

Med en størrelse på 11,7 x 5,2 x 2,4 cm er ikke Ex-Handy 05 noen kjempe, men de solide materialene som er brukt gjør likevel at telefonen veier hele 175 gram. Du merker at den ligger i lommen, med andre ord.

Telefonen er ellers kun beregnet for salg til bedrifter som trenger Atex-godkjent utstyr, og selges gjennom butikker som fører denne typen varer.

– Dette er ikke noen telefon for vanlige mennesker. Vi kan bare anbefale den til mennesker som arbeider i miljøer med eksplosjonsfare, ettersom den er veldig mye dyrere enn en vanlig telefon, sier Lillemor Rudin i Malux, til Mobil.se.

(Kilder: Malux, Mobil.se, Atexshop)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen