(Bilde: Shutterstock/149979188)

Er marerittet over for PC-markedet?

Faller ikke like kraftig som før.

Det har ikke gått så bra for salget av stasjonære og bærbare PC-er de siste årene. I juli slo for eksempel markedet en lite smigrende rekord ved å synke fem kvartaler på rad.

Tallene for tredje kvartal 2013 har dukket opp, og den nedadgående utviklingen fortsetter. Det er likevel et lyspunkt for alle de tradisjonelle PC-produsentene: Salgsnedgangen er ikke like ille som tidligere.

Windows 8.1

De fleste hadde ventet nok en tosifret, prosentvis nedgang i antall utsendte datamaskiner mellom fjoråret og i år, men reduksjonen er ikke fullt så ille. Gartner melder om en nedgang på 8,6 prosent, mens IDC opererer med 7,6 prosent.

Tallene er ikke akkurat oppløftende for produsentene, men de viser at fallet har bremset. Enkelte regioner, som Japan og USA, viste til og med positiv utvikling.

Forhåndssalg og produksjon av PC-er med Windows 8.1 får litt av æren for nedbremsingen, og det er Lenovo, HP og Dell som kan glise bredest med litt vekst på alle. Asus og Acer opplever derimot markante fall. Se tallene i tabellene nedenfor.

Les mer om kvartalsrapportene hos Gartner.com og IDC.com.

Flere satser på at Microsoft blir reddende engel:
– Windows 8.1 blir ingen redning »

Foto: Gartner
Foto: IDC

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen