En Tek-leser sendte oss et bilde av det som var Ice.no-fronten på et tidspunkt i dag. Kort tid senere var imidlertid den regulære fronten tilbake.
En Tek-leser sendte oss et bilde av det som var Ice.no-fronten på et tidspunkt i dag. Kort tid senere var imidlertid den regulære fronten tilbake. (Foto: Skjermpdump/Montasje)

Er Ice i ferd med å lansere abonnement med fri bruk av data?

Nett-glipp kan tyde på det.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

En Tek-leser sendte onsdag inn et skjermbilde av det som akkurat da var forsiden på Ice.no. 

Skjermbildet indikerer tydelig at Ice planlegger å lansere et svar på det Chilimobil lanserte forrige uke, nemlig et abonnement med fri bruk av data

Noen minutter senere var skjermbildet fjernet, som kanskje kunne tyde på at Ice hadde sluppet nyheten uten egentlig å mene det. På nåværende tidspunkt er det heller ikke noe på nettsidene til Ice som tyder på at de har noe slikt i planene. 

– Ikke lansert noe sånt 

Ice-sjef Eivind Helgaker sier han ikke har noe å annonsere. Foto: Ice

Administrerende direktør Eivind Helgaker i Ice.no har heller ikke noe å melde når Tek ringer. 

– Nei, vi har ikke lansert noe sånt, sier han. 

– Det er altfor tidlig å si noe om. Vi følger med på lik linje med alle mulige andre som ser på dette produktet, men jeg har ikke noe mer å si. Det er ikke et produkt vi har lansert, i alle fall. 

Helgaker sier at han lover at om de hadde sluppet noe slikt, så hadde de sagt fra.

En halv time senere ringer han tilbake, etter å ha sjekket saken.  

– Jeg kan i alle fall bekrefte at dette skjermbildet lå ute i 12 minutter mens vi drev med  A/B-testing av noe annet. Det skulle ikke vært ute, og det er ikke noe vi er i ferd med å lansere, selv om vi ser på produktet, sier han. 

Fri bruk - med begrensninger 

Chilimobil var altså de første som igjen lanserte et abonnement med fri bruk av data i Norge, etter at det i mange år ikke hadde vært mulig å finne noe slikt. Chilis abonnement har imidlertid noen klare begrensninger. 

Chilimobils Fri Data-abonnement kommer ikke uten begrensninger. Foto: Skjermdump

For det første er det kun snakk om fri bruk på mobilen, og det er brudd på vilkårene for eksempel å bestille et slikt abonnement for så å sette SIM-kortet i en mobil bredbåndsruter.

Du kan heller ikke få egne tvilling- eller data-SIM til abonnementet, og «fri bruk» er også begrenset oppad til 1000 GB i måneden i Norge og 12 GB i EU/EØS. 

Prisen er imidlertid relativt snill: 399 kroner i måneden skal Chili ha, stort sett det samme som mange andre operatører krever for 10 eller 12 GB. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen