Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. (Bilde: Google)

Er HTCs første Nexus-nettbrett på vei?

Selskapet holder pressekonferanse 18. august.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

De siste månedene har det gått rykter om at HTC har noe stort på gang. I april kunne vi fortelle at selskapet muligens overtar produksjonen av Google Nexus-brettet etter Asus, og siden har det strømmet på med lekkede bilder. En kinesisk nettside for elektroniske dingser, MyDrivers, mener for eksempel å besitte genuine fotografier av Nexus 8, ifølge Yahoo News

Nexus-enheter blir normalt annonsert på Googles egne tilstelninger, men vi kan ikke se helt bort ifra at HTC sitt nettbrett kan være et unntak. Nexus 8 ble nemlig ikke lansert på årets Google I/O utvikler-konferanse tidligere i år, slik mange hadde trodd. 

Nettbrett eller smartklokke

HTC gav ingen detaljer utover tidspunktet for pressekonferansen. Imidlertid mener cnet.com at det mest sannsynlig dreier seg om det mye omtalte og etterlengtede nettbrettet Nexus 8 eller en smartklokke som går under navnet One Wear

Det har svirret ulike rykter om spesifikasjonene til nettbrettet. Blant annet lekket en av de mer pålitelige kildene, @evleaks, informasjon om en aluminiumsutgave med 64-bit Nvidia Tegra K1 prosessor og 5GB arbeidsminne. Det viste seg å være rent oppspinn fra en 14-åring som utgav seg for å være en Google-ansatt, rapporterer phandroid.com.

TK Tech News rapporterte om at smartklokken One Wear er utviklet for å konkurrere direkte mot Moto 360. De første demonstrasjonseksemplarene av klokken skal ha vært klare allerede i mai, og lanseringen ble sagt å skulle skje nettopp i august/september. 

Googles reaksjon på ryktene var som forventet:

—Google kommenterer ikke rykter og spekulasjoner, sa selskapet på onsdag, ifølge cnet.com.

Les også: —HTC gjør seg klar til å lansere Nexus 7-oppfølger

(Kilder: cnet.com, tktechnews.com, news.yahoo.com, phandroid.com

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen