(Bilde: Shutterstock)

– Folk ser ut til å ha glemt at mange faktisk døde av dårlig mat for bare 100 år siden

Vi ser nærmere på de «skumle» E-stoffene.

Noen matprodusenter hevder at maten deres er ”fri for E-stoffer”. Tror du maten da blir sunnere, eller trekker du bare på skuldrene? Og er det egentlig mulig å lage kommersiell mat uten ulike triks og tilsetninger?

Vi tok en aldri så liten sjekk … 

I Norge er Mattilsynet ansvarlig for godkjenning av tilsettingsstoffer, og alle stoffer som brukes i næringsmidler må være godkjente. Disse godkjente tilsettingsstoffene finnes i «Tilsetningsstofforskriften» også kalt «positivlisten». 

Et tilsetningsstoff er definert som ”Ethvert stoff som vanligvis ikke inntas som et næringsmiddel i seg selv, og som vanligvis ikke brukes som en typisk ingrediens i næringsmidler, uansett om det har en næringsverdi eller ikke, som dersom det bevisst tilsettes næringsmidler med et teknisk formål i forbindelse med framstillingen, foredlingen, bearbeidingen, behandlingen, emballeringen, transporten eller lagringen av slike næringsmidler, fører til eller med rimelighet kan forventes å føre til at tilsetningsstoffet eller dets biprodukter direkte eller indirekte blir en bestanddel i slike næringsmidler.”

Og de stoffene som er godkjent i EU, får altså et E-nummer.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
NITO- eller Tekna-medlem?
Få 50 % rabatt
Jobber du i en bedrift med mer enn fem ansatte?
Ta kontakt for grupperabatt
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal. Ved årlig periodisering tilbys også bedriftsfaktura.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (25)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen