Musikktjenesten Deezer har funnet ut at "musikalsk lammelse" slår til rundt 28-årsalderen. (Illustrasjonsfoto)
Musikktjenesten Deezer har funnet ut at "musikalsk lammelse" slår til rundt 28-årsalderen. (Illustrasjonsfoto) (Stein Jarle Olsen, Tek.no)

Er du over 28 år? Da lukker du ørene for ny musikk

Lytter du heller til de samme, gamle låtene om og om igjen istedenfor å søke nye musikalske toner? Da er du ikke alene – dersom du er over 28 år.

En undersøkelse gjort for den franske strømmetjenesten Deezer har nemlig kunnet fastslå at gjennomsnittspersonen når såkalt musikalsk lammelse – når han eller hun først og fremst lytter til velkjente låter og ikke lenger utforsker nye – når de er 27 år og 11 måneder gamle.

Bare tre år tidligere når musikalsk utforskning en topp – 25-åringer lytter i gjennomsnitt til ti nye låter hver uke.

Brasilianerne blir lammet først 

Undersøkelsen er gjort blant 5.000 voksne i Brasil, Frankrike, Tyskland og USA. Mens brasilianerne når musikalsk lammelse tidligst – allerede som 23-åringer, holder tyskerne seg nysgjerrige på ny musikk helt fram til de er 31 år.

Mange av deltakerne i undersøkelsen sier de skulle ønske de kunne oppdage mer ny musikk. Hardt arbeidspress oppgis som den vanligste årsaken til at man lukker ørene, mens oppfølging av barn og at man overveldes av en flom av musikkvalg er andre grunner.

Deezer la fram resultatet av undersøkelsen i forbindelse med promoteringen av Flow, en tjeneste som blander lytterens favoritter med ny musikk basert på tidligere valg.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen