Hvis du vil ta steget tilbake til Windows 7, er det enkelte ting du må passe på underveis. (Bilde: Illustrasjon: Hardware.no)

Er du lei Windows 8? Slik går du tilbake til Windows 7

For deg som savner mer enn bare startknappen.

Samme hva en måtte synes om det, er det en kjensgjerning at Windows 8 har fått mye pepper. Mange er svært fornøyde med Microsofts nyeste operativsystem, men det er også mange som har klaget høylytt på mange av de nye funksjonene.

Da er det greit at flere datamaskinprodusenter fortsatt tilbyr nye PC-er med det eldre Windows 7 installert, noe de får lov til av Microsoft frem til i oktober 2014. Alle produsenter velger imidlertid ikke å benytte seg av dette, og hvis du vil ordne det selv, er det ikke så enkelt som man kanskje skulle tro.

For det første er det ikke alle datamaskiner som støtter Windows 7 lengre, i alle fall ikke uten små justeringer. For det andre kan du, med enkelte versjoner av Windows 8 installert, faktisk få en Windows 7-lisens helt gratis – mens for de fleste må man skaffe en slik lisens fra et annet sted.

Gratis eller ei, det er fullt mulig å nedgradere fra Windows 8 på en maskin som har blitt levert med systemet. Hvordan du gjør det skal vi vise deg i denne guiden, og aller først må vi da finne ut hva slags bruker du er.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (20)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen