Nå får dataspillere studiestipend i USA
Teknofil
(Bilde: Shutterstock, Bjergsens strøm på Twitch.tv)

Nå får dataspillere studiestipend i USA

Hver student får 120 000 kroner i året.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Én måte å komme inn på dyre amerikanske universiteter er å være flink i en sport, og motta årlig stipend (scholarship) mot å spille på skolens sportslag. 

Nå har Robert Morris University i delstaten Illinois åpnet landets første e-sport-program, for å gi studenter muligheten til å søke om studiestøtte på basis av profesjonell dataspilling. 

Dekker halvparten av studiekostnader

Universitetet har allerede begynt å ta imot søknader til stipendet, som i første omgang er begrenset til de som spiller det populære spillet League of Legends.

De som ender opp med stipendet får halvparten av skolegangen betalt, samt 50 prosent av levekostnadene dekket. Dette utgjør totalt rundt 19 000 dollar, nesten 120 000 norske kroner. 

Summen skal være på høyde med flere av skolens tradisjonelle sport-stipend, forteller skolens sportsansvarlige, Kurt Melcher, som selv har en fortid innen spilling: 

– Jeg var skikkelig interessert i Command and Conquer og StarCraft. Jeg ville se hva som hadde skjedd med Starcraft, og begynte å lese mer om StarCraft 2. Dette ledet meg til å lese mer om e-sport, som bragte meg til League of Legends. Jeg ble helt sjokkert da jeg oppdaget skalaen de operer på, og hvor stort det har blitt, forteller Melcher til Venture Beat.

Starter egen College-liga

Skolen vil nå bli med i en egen liga for amerikanske studenter som spiller League of Legends, kalt Collegiate Star League. Lignende skoleligaer er enormt populære i mange sporter i USA, og er i de fleste tilfeller den eneste rekrutteringsveien opp til proffligaene i sporter som amerikansk fotball og basketball. 

RMU vil fylle 18 eller 19 plasser, hvorav åtte eller ni vil være med i ligalaget deres. I tillegg vil de starte to fulle femmannslag som de vil trene opp. 

Fjorårets historiske øyeblikk har nok noe av skylden: 
Han er første dataspiller i verden med idrettsvisum »

(Kilder: RMU Eagles, The Verge, Venture Beat

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen