ZTE Athena blir antagelig verdens tynneste mobiltelefon.
ZTE Athena blir antagelig verdens tynneste mobiltelefon. (Bilde: Weibo.com/viastar)

Er dette verdens tynneste mobiltelefon?

Android 4-mobilen ZTE Athena kan bli laget i kevlar.

ZTE Athena blir antagelig verdens tynneste mobiltelefon.
Foto: Weibo.com/viastar

De kinesiske mobilprodusentene slåss om tittelen "verdens tynneste mobiltelefon". På CES-messen i Las Vegas i januar viste Huawei frem Ascend P1S, en telefon som er bare 6,68 millimeter tykk. Litt senere kom en annen kinesisk produsent, Oppo, med en telefon som var bare 6,65 millimeter tykk.

Nå ser det ut til at det er ZTE som har den foreløpige verdensrekorden, med en kommende telefon som foreløpig har kodenavnet "Athena". Den skal være bare 6,2 millimeter tykk. Flere bilder av telefonen ble nylig lagt ut på den populære kinesiske mikrobloggetjenesten Sina Weibo av Lu Qianhao, som er sjef for håndsettstrategi hos ZTE.

Skjerm med høy oppløsning

Bildene som ble lagt ut var forholdsvis uskarpe og ingen viser særlig med detaljer av telefonen, men Qianhao skriver at telefonen vil ha en tykkelse på 6,2 millimeter – noe som såvidt vi vet sikrer den plassen som verdens tynneste mobiltelefon.

ZTE Athena vil ifølge Engadget benytte en Cortex A15-basert prosessor, antagelig flerkjerne, ha 64 GB lagringsplass og en 720p skjerm. Den skal også ha Android 4.

Ut fra det ene bildet virker det som om telefonen har samme type kevlar-bakside som brukes i Motorola Razr, som er 7,1 millimeter tykk.

Her er et annet "teaser"-bilde fra ZTE:

Foto: Weibo.com/viastar

Norges beste mobilabonnement

Januar 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen