Ifølge den sørkoreanske avisen Yonhap var dette et bilde av de to presidentene som håndhilset. (Bilde: Yonhap)

Er dette tidenes verste Photoshop-tabbe?

Sør-Korea inntar tronen – foran naboen i nord.

Nord-Korea har en solid historikk når det kommer til latterlige bildeforfalskninger. Nå kan det se ut som at den mer demokratiske naboen i sør ønsker å overta tronen som Photoshop-versting, med et temmelig unikt bilde.

Sist tirsdag besøkte Sør-Koreas president, Park Geun-hye, Det hvite hus og håndhilset med selveste president Barack Obama. Møtet ble snappet opp av de fleste internasjonale mediehus, og pressebilder florerte.

Det kan imidlertid se ut som at det anerkjente, sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap ikke klarte å få fatt i noen bilder av hendelsen, ettersom de la ut et bilde som var en åpenbar spleising av to separate fotografier.

Ifølge bildeteksten var det ekte vare: Bildet øverst i saken viser at Park håndhilser med Obama den 7. mai.

Områdets AP

Originalbildet av den sørkoreanske presidenten stammer fra denne bildeserien, der hun møter FNs generalsekretær Ban Ki-moon.
Originalbildet av den sørkoreanske presidenten stammer fra denne bildeserien, der hun møter FNs generalsekretær Ban Ki-moon.Foto: Sina Daily News

Nettmagasinet The Atlantic Wire har gravd litt, og fant ut at bildet av den sørkoreanske presidenten faktisk stammer fra et møte med FNs generalsekretær Ban Ki-moon dagen før.

Under møtet med Obama, diskuterte Park Geun-hye truslene fra naboen i nord, som for øvrig deler forkjærligheten for dårlig photoshopping.

The Atlantic Wire lurer videre på hvorfor et såpass stort nyhetsbyrå som Yonhap ikke klarte å få fatt i bilder fra selve møtet, ettersom de er «regionens svar på AP» (Associated Press).

Yonhaps forklaring

Etter all kritikken av Photoshop-egenskapene deres, har Yonhap gått ut offisielt med en kunngjøring, der de benekter å ha forfalsket bildet av møtet mellom de to presidentene.

Ifølge deres forklaring er det bildeteksten som var feil. Mens den originale beskrivelsen hevdet at dette faktisk var et bilde av de to presidentene mens de håndhilset, går den nye ut på at det er et «sammensatt bilde av de to presidentene».

Vil du se flere Photoshop-tabber?
Sjekk disse Photoshop-blemmene »

(Kilder: The Atlantic Wire via Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen