Er dette tidenes mest overdrevne kjøler?
(Bilde: Expreview.com)

Er dette tidenes mest overdrevne kjøler?

Se hva de har gjort med lille snille GTX 750 Ti.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nvidia lanserte i vinter sitt Geforce GTX 750 Ti. Dette var selskapets første grafikkort basert på brikkearkitekturen Maxwell (Ekstra). Maxwells kanskje viktigste egenskap er dens energieffektivitet, da arkitekturen leverer så mye som det dobbelte av ytelsen til forgjengeren Kepler per watt.

Nettop det lave strømforbruket og den gode ytelsen kortet leverer signaliserer at kortet først og fremst er ment for kompakte og stille stue-PC-er. 

Ingen overgår denne

Foto: Expreview.com

Selve referansedesignen bygger av den grunn ikke mye ut. Galaxy Designs har like fullt tatt steget helt ut med deres nyeste versjon av GTX 750 Ti-kortet.

Ikke mindre enn tre 92 millimeter store vifter har selskapet satt til jobben med å sammen kjøle ned den Maxwell-baserte skjermkortkjernen. Trioen blåser bort varmen som transporteres til overflaten til en voksen kjøleribbe av aluminium via flere kobberledere.

Hvor mye varme grafikkjernen, som har en TDP på bare 60 watt, faktisk genererer på dette kortet er ukjent, men det er nok ikke snakk om betydelige mengder da kortet faktisk kan kjøles passivt, helt uten vifter.

Tanken er ikke ny:
Slik gikk det da vi satte en enorm kjøler på et knøttlite skjermkort (Ekstra) »

Foto: Expreview.com

Kjøleren Galaxy Design har satt på GTX 750 Ti-kortet er omtrent den samme som – av mer forståelige grunner – brukes til å holde selskapets versjon av Nvidias GTX 780-brikke kjølig.

For overklokkere

Det kan umiddelbart mistenkes at kortet, med sin overdimensjonerte kjøling, vil bli svært ettertraktet av overklokkere. Det er også sannsynlig at Galaxy Design vil dra nytte av den gode kjøleløsningen ved å justere opp arbeidsfrekvensen til kortets grafikkjerne rett ut av fabrikken.

Kortet har en heldekkende aluminium-plate på baksiden, som også fungerer som en varmeavleder, og kortet, som vanligvis ikke trenger ekstra strømforsyning utover det PCI-sporte leverer, krever en 8-pins strømkontakt.

Kortet skal etter planen lanseres i Europa av Galaxy Designs underselskap, KFA2, men når det ankommer, og om det i det hele tatt blir å oppdrive i Norge, er usikkert. 

Galaxy Design er ikke alene om å ta seg friheter med Nvidias grafikkort:
Se alle de småsprø GTX 750 Ti-variantene du kan velge blant i dag »

(Kilder: TechPowerUp, via Expertview, WCCF)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen