Er dette Samsungs Oculus Rift-konkurrent?
(Bilde: Sammobile)

Er dette Samsungs Oculus Rift-konkurrent?

Bilder av «Gear VR» er lekket.

Tilbake i mai ble det kjent at Samsung skal lage egne VR-briller i en eller annen form, før det i juni ble kjent at selskapet skulle få tilgang til Oculus Rifts programvare og grensesnitt.

At et VR-briller fra selskapet er på vei er derfor ingen stor overraskelse, men selskapet har selv vært overraskende stille rundt dette prosjektet. Nå har nok en bekreftelse på brillene dukket opp, i form av en 3D-modell som angivelig viser de nye brillene. Bildet ser du øverst i denne saken.

Det er nettstedet Sammobile som har fått tak i bildet, i tillegg til et bilde som viser at navnet vil bli Samsung Gear VR. Gear er Samsungs serie for mobiltilbehør av den mer avanserte sorten, som smartklokkene Gear 2 og Gear Fit.   

Tar i bruk mobilen

Oculus Rift er et enkeltstående hodesett, med både skjerm, sensorer og linser samlet i én enhet. Det er kanskje mer smidig, men det koster å samle såpass mye teknologi i én løsning som «kun» kan brukes som et VR-hodesett.

Konseptet Samsung virker å satse på er noe litt annet. Gear VR er egentlig bare et skall, med linser og noen betjeningsknapper. Selve VR-opplevelsen skal komme fra smartmobilen din, som puttes inn i Gear VR. 

Ved å ta i bruk mobilen får Samsung med en gang all den avanserte teknologien som trengs for å skape en VR-opplevelse. Telefonen har allerede gyroskoper og akselerometer for å se hvordan du rører på hodet ditt, og samtidig godt med regnekraft. I tillegg har de fleste moderne mobiler en høyoppløst skjerm, noe som er nødvendig for å gjøre VR-opplevelsen så virkelig som mulig.

Å bruke telefonen som maskinvare har også en ekstra fordel; ved å ta i bruk telefonens kamera kan man projisere virkeligheten i sanntid, inn i VR-opplevelsen.

Ifølge Sammobile skal Gear VR lanseres på IFA-messen i Berlin, som starter 5. september. Hva den vil koste og når den blir tilgjengelig i butikk kjenner vi ikke til, men sett opp et prisvarsel i Prisguide så sender vi deg en mail når dette er klart. 

Google har også laget et lignende konsept:
Denne pappesken er faktisk en VR-brille »

(Kilde: Sammobile, via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen