Dette kan være Nokias første nettbrett
Teknofil
(Bilde: Digiwo)

Dette kan være Nokias første nettbrett

Bilde har lekket av en rød Windows RT-fjøl.

Nokia planlegger å lansere sitt første nettbrett allerede i september, melder The Verge. Ifølge kildene deres vil nettbrettet kjøre Windows RT, og slippes den 26. september foran både journalister og spesielt inviterte utviklere. 

Kan komme neste måned

Det har lenge vært kjent at Nokia vil lage et nettbrett, men så langt har de klart å holde detaljene for seg selv. I dag dukket det imidlertid opp et bilde på den kinesiske siden Digiwo, som tyder på at nettbrettet kan være rett rundt hjørnet.

Ifølge The Verge er det interne kodenavnet på nettbrettet Vanquish, og kan skryte av både en firekjernet Snapdragon 800-prosessor fra Qualcomm og 4G-støtte. 

Nettstedet Microsoft-News hevder at skjermen vil være på 10,1 tommer og ha en oppløsning på 1920 x 1080 piksler. Det er fortsatt lite enighet om hva slags lagringsmuligheter nettbrettet vil ha, og om det vil være støtte for minnekort eller ei. Det virker imidlertid rimelig sikkert at den vil ha både ha en Micro HDMI-utgang og en USB 3.0-kontakt.

Det er også snakk om at nettbrettet vil ha et medfølgende tastaturdeksel med innebygd batteri i, noe som minner om Microsofts tastaturdel til Surface-nettbrettet.

Surface RT har mye spennende å by på: 
Les vår test av Microsoft Surface RT »

(Kilde: DigiwoThe Verge og Microsoft-News)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen