Er dette iPad HD?

Er dette iPad HD?

I dag lanserer Apple en ny iPad. Dette er de heteste ryktene akkurat nå.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Forventningene til Apples iPad-lansering onsdag kveld er skyhøye etter at Apple forrige uke sendte ut invitasjon til lansering av ny iPad.

Vi kommer selvfølgelig til å holde deg løpende oppdatert så snart startskuddet for Apples pressekonferanse starter 7. mars klokken 19 norsk tid. Inntil da, her er noen av de heteste ryktene om den nye iPad-en.

iPad 3 blir iPad HD

Ifølge nettstedet micgadget.com skal dette være kabinettet til en iPad 3/HD.
Ifølge nettstedet micgadget.com skal dette være kabinettet til en iPad 3/HD.

Mange har ventet at Apple skulle lansere en iPad 3, men ifølge Cnet skal "pålitelige kilder" ha det til at den i stedet kommer til å få navnet iPad HD.

iPad får høyoppløselig skjerm

Dette regner vi som ett av de sikreste ryktene. Ikke bare er det et seiglivet rykte med mange ulike kilder, men også bildet i invitasjonen til presselanseringen viser en iPad-skjerm som etter alt å dømme har vesentlig høyere oppløsning enn dagens iPad.

Mange tror den nye iPad-modellen kommer til å få en skjermoppløsning på 2048x1536 punkter. Onsdag kveld får vi vite om det stemmer.

Raskere prosessor

Om iPad 3 får den nye firekjerners A6-prosessoren, eller
Om iPad 3 får den nye firekjerners A6-prosessoren, eller "bare" en A5X eller lignende, er usikkert.

Både iPad 2 og iPhone 4S benytter Apples A5-prosessor. Det går rykter om at Apple vil velge en ny A6-prosessor med fire kjerner i iPad 3/HD, men enkelte mener de i stedet kommer til å gå for en oppgradert versjon av tokjerneprosessoren A5 kalt A5X. Dette blir antagelig dagens A5-prosessor med høyere klokkefrekvens og eventuelt enkelte andre mindre forbedringer.

Bedre kamera

Kameraet i iPad 2 er på langt nær like bra som det du finner i iPhone 4S. Noen mener derfor at den nye iPad-en kommer til å få et nytt og bedre kamera. Kanskje til og med et HD-frontkamera som lar deg gjennomføre Facetime-viceosamtaler i bedre kvalitet?

Støtte for 4G

Apple selger i dag iPad 2 i både en vanlig wi-fi-utgave og en 3G-utgave. Ifølge Boy Genius Report vil den kommende iPad-modellen få støtte for LTE (4G). Nå som NetCom er klar med 4G i de største norske byene, og Telenor snart lanserer sitt 4G-nett, hadde jo dette vært kjekt.

Hva er rykter, og hva er fakta? Det får du først vite onsdag kveld den 7. mars klokken 19. Vi kommer til å holde deg løpende oppdatert underveis i pressekonferansen og i løpet av lanseringskvelden.

Les også: Kina kan stoppe iPad 3-salget

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen