Er dette iPad HD?

Er dette iPad HD?

I dag lanserer Apple en ny iPad. Dette er de heteste ryktene akkurat nå.

Forventningene til Apples iPad-lansering onsdag kveld er skyhøye etter at Apple forrige uke sendte ut invitasjon til lansering av ny iPad.

Vi kommer selvfølgelig til å holde deg løpende oppdatert her på Amobil.no så snart startskuddet for Apples pressekonferanse starter 7. mars klokken 19 norsk tid. Inntil da, her er noen av de heteste ryktene om den nye iPad-en.

iPad 3 blir iPad HD

Ifølge nettstedet micgadget.com skal dette være kabinettet til en iPad 3/HD.
Ifølge nettstedet micgadget.com skal dette være kabinettet til en iPad 3/HD.

Mange har ventet at Apple skulle lansere en iPad 3, men ifølge Cnet skal "pålitelige kilder" ha det til at den i stedet kommer til å få navnet iPad HD.

iPad får høyoppløselig skjerm

Dette regner vi som ett av de sikreste ryktene. Ikke bare er det et seiglivet rykte med mange ulike kilder, men også bildet i invitasjonen til presselanseringen viser en iPad-skjerm som etter alt å dømme har vesentlig høyere oppløsning enn dagens iPad.

Mange tror den nye iPad-modellen kommer til å få en skjermoppløsning på 2048x1536 punkter. Onsdag kveld får vi vite om det stemmer.

Raskere prosessor

Om iPad 3 får den nye firekjerners A6-prosessoren, eller
Om iPad 3 får den nye firekjerners A6-prosessoren, eller "bare" en A5X eller lignende, er usikkert.

Både iPad 2 og iPhone 4S benytter Apples A5-prosessor. Det går rykter om at Apple vil velge en ny A6-prosessor med fire kjerner i iPad 3/HD, men enkelte mener de i stedet kommer til å gå for en oppgradert versjon av tokjerneprosessoren A5 kalt A5X. Dette blir antagelig dagens A5-prosessor med høyere klokkefrekvens og eventuelt enkelte andre mindre forbedringer.

Bedre kamera

Kameraet i iPad 2 er på langt nær like bra som det du finner i iPhone 4S. Noen mener derfor at den nye iPad-en kommer til å få et nytt og bedre kamera. Kanskje til og med et HD-frontkamera som lar deg gjennomføre Facetime-viceosamtaler i bedre kvalitet?

Støtte for 4G

Apple selger i dag iPad 2 i både en vanlig wi-fi-utgave og en 3G-utgave. Ifølge Boy Genius Report vil den kommende iPad-modellen få støtte for LTE (4G). Nå som NetCom er klar med 4G i de største norske byene, og Telenor snart lanserer sitt 4G-nett, hadde jo dette vært kjekt.

Hva er rykter, og hva er fakta? Det får du først vite onsdag kveld den 7. mars klokken 19. Vi kommer til å holde deg løpende oppdatert underveis i pressekonferansen og i løpet av lanseringskvelden.

Les også: Kina kan stoppe iPad 3-salget

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen