(Bilde: Headpaper, Youtube)

Er dette en video av iPhone 5?

Fersk video viser at iPhone 5 blir skrudd på.

Det er ventet at Apple kommer til å lansere neste generasjon iPhone onsdag 12. september. Om den får navnet iPhone 5, eller blir hetende noe helt annet, det er det ingen som vet. Det florerer imidlertid av rykter om den kommende telefonen på nettet.

Nå har det nettopp dukket opp en ny video på nettet som ifølge "en anonym kilde" skal vise en iPhone 5. I motsetning til tidligere publiserte videoer av iPhone 5, viser denne litt over tre minutter lange videoen at telefonen faktisk skrus på og starter opp. Telefonen som vises i videoen ligner mye på det vi har sett fra tidligere bilder av påståtte iPhone 5-komponenter og bilder av iPhone 5.

Er videoen falsk?

Siden iPhone 5 visstnok skal få en ny ladekontakt, og siden den som lagde videoen ikke hadde denne var det ikke mulig å starte opp iOS fullstendig. Men vi kan se at telefonen skrus på, og at det velkjente "Koble til iTunes"-skjermbildet dukker opp.

Apple har imidlertid sluttet med denne praksisen, og i de nyeste versjonene av iOS er det ikke lenger nødvendig å koble telefonen til PC-en for å sette den opp.

Det spørs derfor om det ikke er noen som har tatt fra hverandre en iPhone og montert den inn i falskt deksel, og på den måten forsøkt å få sine "15 minutes of fame". Eller?

Bredformat-skjerm

iPhone 5 vil ifølge ryktene få en fire-tommers skjerm og telefonen vil være litt lenger siden Apple har gått fra 3:2- til 16:9-format på skjermen. Videoen viser at telefonen er litt tynnere enn iPhone 4S, og den vil antagelig få metallbakside i stedet for dagens glass.

Noen forskjeller mellom iPhone 5 og iPhone 4S, ifølge videoen:

  • Større skjerm i 16:9-format
  • Frontkameraet befinner seg nå i midten, i stedet for ved siden av høyttaleren
  • Ny og mindre ladekontakt
  • 3,5 mm hodetelefonutgang er på undersiden av telefonen i stedet for på toppen
  • Baksiden er laget av matt, svart aluminium

Les også: Slik blir nye iPhone 5

Her kan du se videoen. Tror du den er ekte?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen