Illustrasjonsbilde
Teknofil
Illustrasjonsbilde (Bilde: Shutterstock 181523852)

Blå pille kan stanse HIV-smitte

Kan redusere HIV-spredningen med 90 prosent i USA.

HIV er en av de sykdommene vi fortsatt ikke har noen kur mot. Mange smittede utvikler AIDS, som er en svært dødelig sykdom.

En ny pille kalt Truvada er derimot i ferd med å gjøre sitt inntog i verden, og denne pillen skal forhindre HIV fra å spre seg videre, melder The Verge.

En vidunderpille?

Dette kan nesten høres for godt ut til å være sant, men den preventive effekten skal allerede være slått fast. Som et resultat av dette har også amerikanske myndigheter gått ut med en hasteanbefaling til alle leger i hele landet om å gi Truvada til pasienter som befinner seg i faresonen for å få HIV.

Hvis den rette målgruppen får tilgang til den nye pillen i USA, vil det angivelig kunne stanse hele 90 prosent av HIV-spredningen, skriver The Verge.

Høy pris

Truvada har vært kjent som et HIV-preventivt stoff en stund, men det er først nå det er blitt anerkjent som en mulig kur. Det er imidlertid viktig å peke ut at dette ikke hjelper deg noe særlig om du allerede har HIV; det eneste pillen gjør er å hindre deg fra å få HIV i utgangspunktet. Derfor er dette mer en prevensjonsmetode enn ekte «kur».

Det er imidlertid et problemer med pillen også: Prisen ligger på rundt 77 000 kroner per år for øyeblikket, noe som kan gjøre det vanskelig å få den ut til alle som trenger den.

Piller kan brukes til mye:
Denne røde el-pillen skal kurere forstoppelse! »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen