Pebble Steel ble nylig lansert, og skal være en Pebble-variant med heftigere design og byggekvalitet enn den originale Pebble-klokka. (Bilde: Pebble)

Er det på tide å skaffe seg en smartklokke?

Her er noen av fordelene, og ulempene, ved de nye dingsene.

Den originale Pebble-klokken har e-papirskjerm, og dermed også forholdsvis god batteritid.
Den originale Pebble-klokken har e-papirskjerm, og dermed også forholdsvis god batteritid.Foto: Pebble

Smartklokker er i vinden om dagen – iallfall hos mobilprodusenter, medier og analytikere. Til tross for flere storlanseringer, og kjempesuksesser på spleiseportaler som Kickstarter og Indiegogo, kan det virke som om de potensielle brukerne er litt mer lunkne til kategorien.

Foreløpig er dette en produktgruppe helt i startgropen. Den bærer litt preg av at produsentene fortsatt ikke har funnet den virkelige suksessformelen, men som for alle nye produktkategorier handler det også litt om å bli kjent med hvilke nyttige egenskaper den kan tilføre.

Selv om det først er nå smartklokkene virker å ta av, har kategorien ulmet under overflaten i lange tider. Dermed har produktene allerede bygget inn en del bruksområder og muligheter.

Les også: Smartklokkene kommer

Slik skal en smartklokke være, ifølge Qualcomm. Referansedesignen Toq ble så godt mottatt at klokken nå er kommet i produksjon.
Slik skal en smartklokke være, ifølge Qualcomm. Referansedesignen Toq ble så godt mottatt at klokken nå er kommet i produksjon.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Slik ser Casios "smarte" G-Shock-klokke ut. Denne er en av de mer grunnleggende variantene på markedet.
Slik ser Casios "smarte" G-Shock-klokke ut. Denne er en av de mer grunnleggende variantene på markedet.Foto: Sander Dyrop, Amobil.no
Sveitsiske Hyetis Crossbow er noe av det sprøeste på smartklokkemarkedet, med et kamera som knipser bilder i 41 megapiksler, og sveitsisk urverk. Dette er en av de dyreste smartklokkene du kan kjøpe, med en pris på rundt 8000 kroner.
Sveitsiske Hyetis Crossbow er noe av det sprøeste på smartklokkemarkedet, med et kamera som knipser bilder i 41 megapiksler, og sveitsisk urverk. Dette er en av de dyreste smartklokkene du kan kjøpe, med en pris på rundt 8000 kroner.Foto: Hyetis
Sonys SmartWatch 2 bærer preg av at produsenten nå jobber med sin tredje generasjon i serien. Det gir flere fordeler.
Sonys SmartWatch 2 bærer preg av at produsenten nå jobber med sin tredje generasjon i serien. Det gir flere fordeler.Foto: Sony

Varslinger

Den kanskje mest åpenbare funksjonen av dem alle, er varslinger om nye hendelser. Det varierer veldig hvordan dette gjøres fra klokke til klokke. Noen varsler bare om at noe har skjedd, mens andre kan vise deg deler av, eller hele, innholdet i hendelsen.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (8)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen