Er Candy Crush virkelig verdt 45 milliarder?
(Bilde: V. Haugen, Teknofil.no)

Er Candy Crush virkelig verdt 45 milliarder?

Mobilspillutvikleren King går på børsen i dag.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Var Candy Crush Saga bare et lykketreff eller vil utvikler King klare å lage flere slike megasuksesser? Det er spørsmålet investorer og børsspekulanter stiller seg akkurat nå. Den irske mobilspillutvikleren går nemlig på New York Stock Exchange (NYSE) i dag, og ligger an til å bli verdsatt til vanvittige 7,6 milliarder dollar (45 milliarder kroner), ifølge Tech Crunch.

Verdisettingen blir bestemt ut fra hvor mye King krever per aksje, og de har satt prisen til 22,50 dollar per stykk. Hvis interessen er der, får de inn 326 millioner dollar ved å ta selskapet på børs, som igjen gir en verdivurdering på i overkant av 7 milliarder dollar.

I samme liga som EA?

For å sette dette litt i perspektiv; Electronic Arts (EA), som står bak spill som Battlefield, The Sims, Fifa, Need for Speed og mange andre spillsuksesser, har en børsverdi på 9 milliarder dollar for øyeblikket. Activision er verdt 14,9 milliarder dollar på børsen. Den forrige spillutvikleren som gikk på børs, Zynga, er "bare" verdt 4 milliarder dollar. Deres aksjer stupte i verdi rett etter at selskapet ble børsnotert.

King har – foruten Candy Crush – spillene Farm Heroes, Pet Rescue, Papa Pear og Bubble Witch. Ingen av dem kan måle seg med Candy Crush i antall brukere (angivelig 93 millioner per dag).

Mulig "One Hit Wonder"

Flere investorer frykter at Candy Crush er en "One Hit Wonder", og at King ikke vil klare å følge opp med like store suksesser.

Ifølge CNN Money har investeringsselskaper i USA derfor frarådet folk å satse pengene sine på denne aksjen. Noe av årsaken er at King teller brukerne sine flere ganger, ettersom de ikke tar høyde for at spillere bruker mobil, nettbrett og PC. Dette gir muligens et urealistisk bilde av brukerdatabasen og fremtidig inntekter.

Derfor tviholder apputviklerne på løsningen du hater: 
Tjener grovt på at du blir hekta på mobilspill »

(Kilder: Tech Crunch, CNN Money)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen