Epson LS100.
Epson LS100. (Bilde: Epson)

Epsons nye laserprojektor gir deg et 120-tommers bilde bare centimeter fra veggen

Den byr også på skikkelig heftig lysstyrke.

Epson har kunngjort en ny projektor-modell av den typen du kan sette nesten helt inntil veggen og som likevel gir deg et skikkelig stort bilde. Modellen heter LS100 og er en laserprojektor som i tillegg til den «ultrakorte» kastelengden også har upåklagelig lysstyrke.

LS100 gir deg ifølge Epson et bilde på 120 tommer «noen tommer» fra veggen, uten at det spesifiseres akkurat hvilken avstand det dreier seg om. Oppløsningen er imidlertid kun vanlig, full HD, så om du skal oppleve god bildekvalitet kan du nok ikke sitte altfor nær.

Epson LS100.
Epson LS100. Foto: Epson

God i lyse omgivelser

Ellers opererer Epson LS100 med en lysstyrke på 4000 lumens, som er et høyst respektabelt tall og mer enn nok til å sikre deg gode bilder selv i lyssterke omgivelser. Epson skryter også av kontrastforholdet, som skal ligge på solide 2 500 000:1.

Projektoren skal ha en levetid på 10 år og er utstyrt med tre HDMI-porter slik at du har litt fleksibilitet når det gjelder tilkoblinger. Produsenten bedyrer videre at projektoren glir sømløst inn i ditt øvrige interiør, men helt diskré er den etter bildene å dømme ikke.

Den veiledende prisen på LS100 ligger på 3000 dollar i USA, som tilsvarer rundt 24 000 kroner i Norge, så det er på ingen måte blant de rimeligere alternativene. Hva som ender opp med å bli den norske prisen er ennå uvisst.

Kort kastelengde er ment å være en praktisk løsning som blant annet skal få has på kabler man kan snuble i, og problemet med at man kaster skygge dersom man går i veien for projektoren. Løsningen blir stadig mer vanlig, og den siste tiden har vi sett nye modeller med kort kastelengde fra blant andre LG, Dell og Xiaomi

Det går også an å se film på mobiler: Særlig når de har HDR-støtte på Netflix »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen