Epson PhotoPC P-1000 digital lommebok

Når man er på ferie eller ute i felten kan det være praktisk å ha en minnebank til lagring av bildene man tar. Dermed slipper man å ta med seg bærbar PC, og man slipper å kjøpe ekstra minnekort for tusenvis av kroner.

Utvalget av slike digitale lommebøker har vært dårlig, så at også Epson satser på slike enheter er utvilsomt en god nyhet.

PhotoPC P-1000 har en 1.8 tommers 10 GB harddisk, noe som vil holde til tusenvis av JPEG-bilder. Enheten støtter direkte kun CompactFlash Type I og II, men via adaptere kan man overføre bilder fra alle andre typer minnekort.

Skjermen er på hele 3.8 tommer, og har VGA-oppløsning (307 000 piksler). Skjermen skal kunne skille mellom 260 000 farger. Med skjermen kan man katalogisere og se på bildene. Produktet har også videoutgang, slik at man kan vise bildene direkte på en TV.

Andre enheter i klassen er de rene multimediesentrene, men Epsons modell støtter ikke annet enn visning av JPEG-bilder. Visning av video og avspilling av MP3-filer burde vært støttet.

At man ikke kan se på RAW eller TIFF-filer kan man kanskje leve med, men av Epsons informasjon fremgår det heller ikke om man kan overføre slike filer til enheten. Hvis den ikke kan dette er enheten ubrukelig for store deler av markedet.

Epson oppgir ikke om lommeboken er en masselagringsenhet, slik at man kan bruke den som en ekstern harddisk. Filoverføring skjer uansett over USB 1.1-grensesnittet, og det er for tregt når konkurrentene har overføring via grensesnitt som teoretisk er 40 ganger raskere.

En positiv ting er at enheten er relativt liten, den har målene 142 x 91.5 x 23 mm. Den veier 317 gram. Størrelsen medfører imidlertid at det innebygde, oppladbare Lithium-batteriet er lite, slik at batterikapasiteten bare er oppgitt til 1 time i slide-show-modus.

Prisen blir på hele 8500 kroner, og det er mye mer enn enkelte av konkurrentenes løsninger med større harddisk og bedre funksjonalitet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen