Epson oppgraderer sin ”Rolls-Royce”

Leica er kjent for å lever den beste optikken og de beste kameraene som er å få kjøpt for penger. Dessverre har de ikke vært så aktive på digitalfronten. Det har Epson gjort noe med ved å lansere et målsøkerkamera som kan bruke Leica-objektiver med M-fatning.

Dette er ikke et vanlig digitalkamera, men mer et målsøkerkamera med digital sensor i stedet for film. Du vil med andre ord umiddelbart kjenne deg igjen fra ”gamle dager”, dersom du har vært borti slike før, og har du en Leica, vil du også kjenne deg igjen i prisingen. Den forrige modellen, R-D1, koster nå 20 000,- kroner. Den nye modellen har ikke de helt store oppgraderingene, så vi forventer at den havner noe lavere, men ikke så veldig mye.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Bildesystemet er det samme, men det er lagt til støtte for Adobe RGB, og du kan nå lagre bildene i RAW+JPEG, ellers er det gjort endringer i noen parametre og innstillinger. Alt i alt, ser det ut som dette kunne vært gjort med en firmwareoppgradering.

Det er med andre ord ikke noen stor grunn til å oppgradere, dersom du har R-D1 fra før, men hvis ikke, er dette absolutt et spennende kamera hvis du har Leica-optikk, og har lyst på digitalkamera.

Se produktguiden for nærmere spesifikasjoner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen