Epson lanserer nytt blekk

Lite informasjon har foreløpig sluppet ut om det nye blekket, bortsett fra Epsons pressemelding. Men det er rettet mot Epsons nye profesjonelle skrivere, og er beregnet på dem som trenger det absolutt ypperste.

Bedre på svart/hvit
Blekket tar opp konkurransen med HP om svart/hvit-utskrifter, der HP har ligget et hode foran fordi de har tilbudt blekk i gråtoner. Det er i praksis umulig å få til ordentlig svart/hvit-bilder ved å blande farger, for det vil alltid bli et fargestikk. Derfor er det kun grått blekk som kan gjøre dette ordentlig, og vil altså Epson også tilby nå.

Blekket er meget fargeekte, og stabiliserer seg i løpet av en halv time, og gjør at man kan vurdere fargene på en testutskrift kort tid etter at den er gjort. Blekket skal være svært motstandsdyktig mot lys, gass og fuktighet, og utskriftene skal ha en varighet på 75 år for fargeutskrifter, og 100 år for svart/hvit.

Det nye blekket skal også gi større dynamisk omfang, og dermed kunne gjengi små fargenyanser og store kontrastforskjeller bedre enn tidligere.

Nye farger
Det nye blekket kommer i 8 patroner med hver sin farge. Fargene er
l ys lys svart, lys magenta, lys cyan, lys svart, foto-svart eller matt svart, cyan, magenta og gul.

Ikke helt tilfeldig, lanserer Epson også en rekke nye skrivere som benytter disse blekkpatronene. Det er alle sammen for det profesjonelle markedet, og maksimal utskriftstørrelse fra A3+ og opp.

Vi legger merke til at dråpestørrelsen på disse skriverne er minst tre picoliter, som er vesentlig større enn hva som er vanlig i dag, og mye større enn hva det var på Epson Stylus Photo R1800 som kom tidligere i vår, og som er sammenliknbar med den nye R2400. Den hadde dråpestørrelse på 1 picoliter. Vi vet ikke hva årsaken til dette er, men det kan ha med det nye blekket å gjøre, at det er vanskelig å lage så små dråper. Det kan også være at med bedre blekkteknologi er det ikke så nødvendig å gjøre dem så små.

Bedre utskrifter
I følge journalister som var til stede under lanseringen, er utskriftskvaliteten vesentlig bedre. Vincent Oliver, på den engelske nettsiden photo-i, sier om R2400 at ”HP har vært foran konkurrentene hva gjelder svart/hvit-utskrifter, men det ser ut som det er i ferd med å endre seg”. Han sier videre at ”Hvis du ble imponert over utskriftskvaliteten fra Epson 2100 og R1800, har du mye igjen å oppleve”. Dette tyder på at vi virkelig snakker om en stor forbedring i utskriftskvalitet.

Skiverne med det nye blekket er forventet på markedet i juni, og vi gleder oss til å se testresultatene. Det nye blekket vil ikke kunne brukes i eksisterende skrivere.

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen