Test

EPoX 8KDA3+: nForce3 250Gb


Klikk for større bilde

EPoX 8KDA3+ er et hovedkort basert på NVIDIAs forløpige toppversjon av nForce3, nemlig 250Gb. Forskjellene mellom nForce3 250Gb og nForce3 250 er ikke mange, men begrenser seg først og fremst til integrert gigabit nettverkskontroller og ikke minst den innebygde brannmuren ("firewall") som følger med nettverkskontrolleren. Det er nok det siste punktet som er av størst interesse da brannmur integrert på desktop-hovedkort er noe helt nytt. Denne brannmuren har i tillegg fått svært gode skussmål og sertifisering fra ICSA Labs. Vi vil nok etter hvert se at brannmur integrert i hardware vil bli mer vanlig grunnet de svært mange sikkerhetsrisikoene det fører med seg å være koblet mot nettet. Virus som f.eks. MSBlaster kan man risikere å bli infisert med før man rekker å oppdatere Windows over nett.

Den integrerte gigabit-kontrolleren har ikke fått en like god mottagelse som brannmuren. Hvis man ser på konkurrerende nettverksløsninger fra f.eks. Intel, så har ikke NVIDIA-løsningen mye å stille opp med rent ytelsesmessig. Intel er som kjent en av de mest anerkjente leverandørene av nettverkskontrollere på markedet. NVIDIA på sin side har ikke lang fartstid, og tester utført av Ace's Hardware viser at ytelsen på kontrolleren fra NVIDIA knapt holder følge med kontrollere fra Realtek, mens Intels CSA-Gigabit legger seg i en egen klasse.

Nettverksegenskapene til nForce3 250Gb er derfor langt mer sikkerhetssentrerte enn noen utpreget "racer" i ytelsesklassen. Dette er er nok også en av årsakene til at en del produsenter, som f.eks. Gigabyte, har valgt å lansere toppkort basert på nForce3 250 med egne gigabit-brikker fra mer anerkjente produsenter som Broadcom, 3Com og Marvell.

EPoXTakk til EPoX som sendte oss kortet til test.

EPoX EP-8KDA3+   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen