Test

Epic Movie

Har du noen gang spurt deg spørsmålet hvorfor Hollywood fortsetter å pumpe ut parodier som begynner med ord som scary, date, eller som i dette tilfellet epic, og ender på ordet movie? Svaret er rett og slett; lettjente penger. Ved å kutte ut unødvendige elementer som manus og forarbeid synker nemlig utgiftene på en filmproduksjon betydelig. Og så lenge publikum fortsetter å innbille seg at "den kan da ikke være sååå dårlig" er dette tydeligvis et vinnerformular.

Narnia, Borat og X-Men?!?

Selv om "Epic Movie" har et hovedplot som følger "Legenden om Narnia - Løven, heksa og klesskapet" virker det ikke som om filmen har noen større ambisjoner om å parodiere fantasy-sjangeren mer enn det. Referansene til samtidige filmer er nemlig utallige, uansett hvilken sjanger det er snakk om.

James Bond på ferie i Narnia?
James Bond på ferie i Narnia?

Vi følger Peter, Susan, Edward og Lucy som alle kommer sammen fordi de finner en gullbillett som fører dem til Willys sjokoladefabrikk. Willy har helt andre, heller tvilsomme, planer for sine besøkende enn å gi dem en guidet tur på fabrikken, og sperrer dem inne på slottet sitt. Der finner de et klesskap som fører dem til det snødekte riket Gnarnia.

Et par Jack Swallows (Sparrow), Superman , X-Men, "Borat", "Nacho Libre", "Da Vinci Koden" og Harry Potter-referanser senere finner de ut at det er deres oppgave å redde riket fra The White Bitch, men før de kan gjøre det må de oppsøke den kåte løvemannen Aslo.

Hjelp, vi må lage film uten manus

Skaperne av denne filmen, som står bak blant annet "Date Movie", virker å ha den vrangforestillingen at "om publikum skjønner hvilken film vi referer til nå vil de le så de faller ut av stolen". Så godt som aldri er det gjort noe forsøk på å ta verken sjangertrekk, scener eller filmene på kornet. Dette resulterer i at en for det meste blir sittende uten en gang å trekke på smilebåndene, og samtidig prisgi det faktum at filmen er bare en time og femten minutter lang.

Willy har store planer for sine gjester.
Willy har store planer for sine gjester.

Et annet problem er at alt for mange av filmene det refereres til vil være glemt om noen år, og hvilken verdi har da "Epic Movie"? For tro det eller ei, det er faktisk mulig å lage gode parodier, og den første regelen burde være; dette burde være morsomt uten at du nødvendigvis tar alle referansene. Du trenger ikke se lenger enn "Airplane", "Hot Shots" eller "Blazing Saddles" for å finne klare bevis på dette.

Dog i motsetning til "Date Movie" har denne filmen faktisk et par sekunder der du nesten vurderer å trekke på ett av smilebåndene, men å bryte ut i ekte latter, det er det ikke engang snakk om.

Konklusjon

Om du nå sitter og tenker for deg selv; jeg trenger noe lett underholdning, og "Epic Movie" kan jo ikke være sååå dårlig", regn deg herved som advart. "Epic Movie" er knapt nok en film i det hele tatt, og er bare så vidt slått av "Date Movie" i duellen om å være historiens dårligste parodi. Om du likevel vurderer å se filmen, gjør deg selv heller den tjenesten å putte pengene du hadde tenkt å bruke på kinobilletten i en frankert konvolutt og send den direkte til Regency Enterprises, for dette er en time og femten minutter av ditt liv du aldri vil få igjen.

Se trailer til filmen her.

Epic Movie   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen